Trainingsserie in J/70 ter voorbereiding op de Eredivisie

J 70Deze winter kunnen teams zich gaan voorbereiden op de Eredivisie in Monnickendam. Op een achttal zondagen worden de nieuwe J/70’s ter beschikking gesteld en wordt er onder begeleiding getraind in hetzelfde format als de nieuwe clubcompetitie volgend seizoen. Er is zelfs een top coach aanwezig voor de teams, niemand minder dan Klaartje Zuiderbaan.

Coaching
Het doel van de serie is om als team beter te worden. Voor velen is de boot nieuw, maar ook het concept van de korte wedstrijden met umpires op het water. Er is sowieso begeleiding aanwezig tijdens de gehele serie, maar teams kunnen er zelf voor kiezen om voor een kleine meerprijs voor een top coach te gaan: als iemand in Nederland weet hoe je een kielboot vaart en hoe je als team naar de top komt, is het Klaartje Zuiderbaan wel!

J/Club
De J/70 klasse is nu een paar jaar oud en groeit gigantisch, vooral internationaal. In Europa is de klasse nu erg bekend van de in Duitsland gestarte Segel Bundesliga, het concept van een clubcompetitie dat nu naast vele andere Europese landen ook naar Nederland overwaait. De ondernemers binnen de J/Club (J/Benelux, Waterland Monnickendam en Henri Lloyd Nederland) stellen de boten beschikbaar, om de initiatieven zoals de Eredivisie te ondersteunen. De vloot komt in Monnickendam bij Jachthaven Waterland te liggen en zal daar onder andere ingezet worden voor zowel verhuur door Waterland Yacht Charter als voor trainingsdoeleinden door de in oprichting zijnde Keelboat Academy.

Data van de trainingsserie:
1 en 22 november
6 en 13 december
24 januari
28 februari
6 en 20 maart

Deelname vanaf € 200,- per team inclusief boothuur*. Ook met je eigen J/70 kun je meedoen.

Tekst: Fettje Osinga
Foto: Sander van der Borch

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: