WAR met bijna 40 boten aan de start

zeilen tijdens de avondNadat vorige week vanwege dreigend extreem weer de WAR was afgelast, was deze avond weer een om van te genieten. Droog, een 3-4 Bft windje uit het Westen, bijna 40 boten aan de start. Wedstrijdleider Leo van Raam koos een mooie baan uit, dus de voorwaarden waren daar voor een mooie zeilavond.

Wel werd gisteravond het samenspel tussen beroeps- en pleziervaart op de proef gesteld. In het laatste rak, in het donker, toog een trein aan zeiljachten onder spinnaker richting finish. Tegelijkertijd liepen twee vrachtboten op. E.e.a. leidde tot een paar zeer discutabele acties van collegezeilers, zeer tot ongenoegen van een van de schippers, die “die klote zeilers allemaal wilde overvaren”.

In de diverse klassen bekende winnaars, waarbij in de ORC-2 de Bubbels een prima klassering teniet zag gaan door een tijdstraf vanwege een te vroege start. De Grand Cru koos de verkeerde boventon en verspeelde daarmee ook een toppositie. Schipper Wim Westland besloot om zich daarna terug te trekken.

Hier de top-3 van de verschillende klassen:

ORC-1 (9 boten):
1. Who’s Next (Casper Ploos van Amstel)
2. Texas (Marinus Bakker)
3. The Fox (Victor Lendering )

ORC-2 (12 boten)
1. Moshulu (Ronald Lettenmeijer)
2. Gotcha2 (Olivier Verhaar)
3. X-perience (Anne Schouten)

ORC-3 (10 boten)
1. White Hawk (Sybout Hiemstra)
2. J Force One (Hizkia Loggers)
3. Tri-Eau (Emiel van Raam)

SW-klasse (6 boten)
1. French Connection (Robert Ohm)
2. Blauwe Iris (Udo Karsemeijer)
3. Final Touch (Jos Abbo)

Met nog 2 wedstrijden te gaan kunnen de klassementen bijna worden opgemaakt.

Tekst: Henk Kuiper

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: