Strijd voor je club tijdens de Lelystad Regatta

Lelystad RegattaDe Lelystad Regatta is een tweedaagse zeilwedstrijd voor kajuitjachten met een bijzondere formule. Behalve voor de persoonlijke prestatie als wedstrijdteam, varen de bemanningen ook voor de clubprestatie van hun watersportvereniging. Dat geeft, zoals wij het ervaren, een extra boost en nog meer mooie verhalen op de zaterdagavond. Onder het eten, bij het biertje en de live muziek. Want ook dan proberen we voor de teams eerste klas kwaliteit te leveren, tegen een crisis bestendig prijsje.

Reacties over de 2014-editie op zeilersforum.nl (dank jullie wel, daar zijn we blij mee!):

“prima bezette velden, veel plezier en close racen”
“prachtige regatta, mooie wedstrijden en gezellig op de kant”
"het was inderdaad gezellig en goed georganiseerd"
“het aantrekkelijke is denk ik de lage drempel”
"prima organisatie op het water en op de wal "

De Lelystad Regatta is ontstaan uit een onderlinge herfstwedstrijd tussen de WV Lelystad en de WSV Lelystadhaven. Met als doel: meer boten op het water, spannende wedstrijden en nog meer zeilvrienden! Daarbij werd tussen de watersport- verenigingen gestreden om de wisselbokaal, die werd uitgereikt aan de vereniging die als club de beste prestatie neerzette. In 2014 hebben we besloten ook schepen van buiten de verenigingen toe te laten. Met als resultaat een veld van tegen de 40 deelnemers op het water, waaronder een super spannende J-109 one-design klasse met 6 schepen uit de top van de Nederlandse competitie. En natuurlijk waren onze twee eigen Nederlandse kampioenen ORC 2014 “Exxellence-Hodspur” en “De Ondeugd” er ook bij.

De regatta is ook dit jaar toegankelijk voor iedereen die het leuk vind een wedstrijdje te varen, van “woensdagavond-crew” tot “ORC-kampioen”. Er wordt gevaren onder twee ratingsystemen: ORC en SW, beiden Full-Crew of Double-Handed. De formule: drie upwind-downwind wedstrijden op zaterdag, een lange baan wedstrijd op zondag, met daartussen borrel, eten, feest en zelfs een ontbijt!

Deelnemende watersportverenigingen met 5 of meer schepen wacht een bijzonder warm welkom in Lelystad Haven en de kans om de wisselbokaal een jaar lang trots te tonen in hun clubhuis!

Tekst: Bart Muller
Foto: photosailing.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: