Nose job

Wild Oats XIBewoners en kantoormedewerkers rond de haven van Sydney moeten raar opgekeken hebben toen ze een 20 meter lange romp op sleep zagen voorbij komen, zonder boeg! Insiders weten natuurlijk beter. Het was Bob Oatley's supermaxi Wild oats XI die momenteel talrijke modificaties ondergaat om het zeiljacht nog sneller te maken.

Vorige week werd een sectie van wel 10 meter van de boeg gezaagd en gisteren werd de boot terug te water gelaten om nadien geladen te kunnen worden op een vrachtwagen. Vandaag is de romp onderweg naar de McConaghy jachtwerf waar een nieuwe boeg zal gemonteerd. Tezelfdertijd zal ook van de achterkant twee meter afgezaagd worden om niet over de 30 meter LOA te gaan, de maximale lengte om te mogen meedoen aan de Rolex Sydney Hobart race die start op 26 december.

De rush om Wild Oats XI zo snel te updaten komt van de dreiging op de Rolex Sydney Hobart race line Honours door een andere supermaxi Comanche. Eigenaars Jim Clark en Kristy Hinze hebben hun zinnen gezet om Wild Oats XI dit jaar te verslaan.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: