Kleine Driehoek Noordzee Tocht

Kleine Driehoek Noordzee TochtVan 17 tot 26 juni 2016 wordt de 2e editie van de Kleine Driehoek Noordzee Tocht gevaren, georganiseerd door de Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers (NVvK) . Het betreft een tweejaarlijkse prestatietocht die op de Noordzee wordt gezeild. Iedere deelnemer koerst op eigen gelegenheid vanuit zijn thuishaven naar Kingston Upon Hull (Hull). Vanuit Hull zetten we gezamenlijk in wedstrijdverband koers naar Hartlepool. De tocht terug naar de thuishaven in Nederland maakt de driehoek compleet en in ruim een week is dan dik 500 zeemijl afgelegd.

Op dit moment wordt door de NVvK Zeezeilcommissie in samenspraak met British Waterways en Hull City Counsel hard gewerkt aan het samenstellen van een interessant walprogramma. Gedacht wordt aan een bezoek aan het historische stadje York en een ontvangst en rondleiding in de Guildhall, het stadhuis van Hull. Ook in Hartlepool zijn de voorbereidingen gaande voor een boeiend programma, dat er dit jaar weer net iets anders uit moet gaan zien dan in 2014. Met mogelijk een bustour door het achterland van Durham, een bezoek aan het stadje Whitby en een gezamenlijke barbecue. Genoemde programmaonderdelen zijn onder voorbehoud en kunnen dus nog wijzigen. In verband met het verwachte grote aantal deelnemers kunnen we de haven van Whitby helaas niet per eigen boot aan doen omdat de haven daarvoor onvoldoende ligplaatsen biedt.

De Kleine Driehoek Noordzee Tocht kan door deelnemers gezien worden als een opstap naar de grote Driehoek Noordzee Challenge die tweejaarlijks in de even jaartallen wordt gevaren. Voor de zeilwedstrijd tussen Hull en Hartlepool hoeven de schepen niet gemeten te zijn. De inschrijving staat ook open voor niet-leden van de NVvK.
Op zaterdagmiddag 13 februari 2016 wordt in Restaurant “Aan ut water”, Overstag 20, 8221 RG te Lelystad voor belangstellenden een informatiemiddag gehouden. Aanvang 14.00 uur. U kunt zich aanmelden via de website.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:
Het Bureau van de Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers, dhr. Ruud van de Fliert

Platolaan 64, 3707 GH Zeist
Email:bureau@kustzeilers.nl

Tel: +31 306 932 079
www.kustzeilers.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: