Kennismakingsdagen Keelboat Youth Program

Keelboat Youth ProgramIn 2016 gaat het jeugdprogramma in kielboten van start, het Keelboat Youth Program. In het voorjaar zijn er nog een drietal kennismakingsdagen tijdens de J/Club trainingsseries bij Waterland Monnickendam. Wedstrijdzeilers tussen de 15 en 21 jaar kunnen tijdens deze dagen proeven aan het zeilen in een team op een J/70 sportboot. Op 24 januari, 14 februari en 6 maart zijn er nog een paar plekken vrij. Keelboat Youth Program Er is een gapend gat in zeilen tussen de mogelijkheden voor jeugdtalent en de doorstroom opties. Veel zeilers verlaten de sport als zij een jaar of 16 zijn. Niet iedereen wil en kan immers naar de Olympische Spelen. In de professionele zeilcircuits doen internationaal bekeken veel jonge zeilers mee op het allerhoogste niveau. Ze hebben veelal een ding gemeen: een opleiding in kielboten. Nederlandse jongeren blijven hier in achter, terwijl het talent -zo bewijzen de Olympische klassen- wel degelijk aanwezig is. Naar voorbeeld van het succesvolle programma in Nieuw Zeeland start ook in Nederland een jeugd kielboot opleiding: een intensief trainingsprogramma om zeilers klaar te stomen voor de grote zeilcircuits. Het doel: zeilers een dusdanige, kwalitatieve opleiding in teamverband geven dat de professionele campagnes straks niet meer om onze zeilers heen kunnen. We heten de jeugdzeilers graag welkom tijdens de kennismakingsdagen in het voorjaar. Aanmelden: fettje@keelboatacademy.com Tekst: Fettje Osinga Foto: Sander van der Borch

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: