Marit Bouwmeester Braziliaans Kampioen Laser Radial

Marit BouwmeesterNederlands Olympisch zeilster Marit Bouwmeester wint het Braziliaans kampioenschap in de Laser Radial klasse. Bouwmeester kwam deze week, samen met een aantal sterke buitenlanders, uit in de strijd om de landstitel. Saillant detail - Bouwmeester voert aan het einde van de week de ranglijst van mannen én vrouwen aan. De Friese zeilster, die nu in Voorburg woont, gebruikt dit kampioenschap om wedstrijduren te maken op het olympisch water in aanloop naar de spelen later dit jaar.

Zoveel mogelijk leren
Bouwmeester gaf na afloop de volgende reactie: "Het ging eigenlijk weer heel goed. Veel verschillende omstandigheden meegemaakt. We proberen nog zoveel mogelijk te leren van het olympische water."

Op schema richting Rio
Marit bereidt zich voor op de Olympische Spelen in Rio, samen met haar broer en trainingspartner Roelof Bouwmeester en onder leiding van coach Jaap Zielhuis. Marit: "We liggen goed op schema. We hebben vorig jaar een goed jaar gehad maar het was niet perfect. We doen er nu alles aan om het laatste schepje er bovenop te doen. Ik heb er ook veel zin in, ik werk lekker samen met Roelof en Jaap en we hebben het naar ons zin."

Next stop: Miami
Bouwmeester: "We blijven hier nu nog een week trainen en dan vliegen we door naar Miami, dat is vooral om weer te racen tegen alle andere zeilers. De gehele wereldtop zal daar aanwezig zijn."

Bij de Sailing World Cup in Miami, van 23 tot 29 januari a.s., zullen naast Marit Bouwmeester ook Team Delta Lloyd zeilers Rutger van Schaardenburg, Nicholas Heiner, Mandy Mulder & Coen de Koning en de windsurfers Dorian van Rijsselberge, Kiran Badloe en Lilian de Geus in actie komen.

Magic Marine 49erFX team Keijzer/Blom ook in actie in Miami
In de 49erFX klasse zal Nederland in Miami vertegenwoordigd zijn door zowel Team Magic Marine zeilsters Nina Keijzer & Claire Blom als Talentploeg zeilsters Annemiek Bekkering & Annette Duetz.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: