Hoge opkomst tijdens ijskoude Frostbite Cup

Frostbite CupTijdens de derde winterwedstrijd van R&ZV Naarden was het dan eindelijk winter. Met sneeuw op het dek en een temperatuur enkele graden onder het vriespunt kon de naam ‘Frostbite Cup’ eer aangedaan worden. Voor de derde zondag van deze winter cup stonden er weer drie starts op het programma.

De wind was met 8-14 knopen perfect om alle wedstrijden door te laten gaan. Wat de wedstrijd extra bijzonder maakte was de 100% opkomst. Alle veertien J/80’s verschenen aan de start.

In de voorhoede ging de strijd vooral tussen de Juul, Oant sJen en J’zus, die alle drie een paaltje voeren. Laatstgenoemde won uit eindelijke de dag en verstevigde daarmee zijn eerste plek in het klassement. Minstens zo spannend is wat er in de achterhoede gebeurt. Met nog twee wedstrijden te gaan is de strijd daar alles behalve gestreden.

Bekijk de tussenstand op www.rzvnaarden.nl

De volgende wedstrijden zijn zondag 21 februari en zondag 13 maart, maar eerst zal Quantum Sails in samenwerking met R&ZV Naarden nog een trainingsdag organiseren voor de deelnemende J/80 crews op 31 januari.
Kijk voor meer informatie ook op facebook.com/rzvnaarden

Tekst: Floris Cornelissen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: