WSV Biesbosch start het nieuwe jaar met een echte winterwedstrijd

WSV BiesboschDe eerste winterwedstrijd van WSV Biesbosch in het nieuwe jaar is er één met weinig wind. Gelukkig net genoeg om toch te kunnen varen, want het is prachtig winterweer. Frisjes, maar met een zonnetje erbij! Glibberend over de steigers moest men de boot zien te bereiken, om die vervolgens van sneeuw en ijs te ontdoen. Kortom, een echte winterwedstrijd.

De start vond tegenstrooms in oostelijke richting plaats. Het was een aardige klus om de BM 2 te bereiken, aangezien de BM 2 verstopt ligt in de luwte van een bomen- en struikenpartij. Door de stroming tegen kon je letterlijk geparkeerd komen te liggen. Het eerste de BM 2 aanvaren was dus zeker geen garantie om hem ook als eerste te ronden. De kaarten konden anders verdeeld zijn na de ronding en zo kon er een flinke voorsprong worden behaald zodra je met de stroom mee in westelijke richting ging.

De wind die er was kwam van noordoostelijke richting, maar hij was erg draaierig en veranderlijk. Door de stroming in westelijke richting was de variabele wind net te hoog om voordeel aan het voeren van een spi te hebben, maar door het veranderlijke gedrag van de wind werd er toch af en toe ééntje gehesen, die vervolgens een tijdje later op dezelfde koers weer werd weggehaald. De voordekkers hoefden zich dus niet te vervelen deze wedstrijd.

De wedstrijdbaan werd uiteindelijk ingekort wegens het vooruitzicht dat de wind nog verder af zou zwakken. In combinatie met de stroming zou dat er voor kunnen zorgen dat de deelnemers niet meer bij de finish komen. Na het varen was er weer tijd voor de altijd gezellige Aftersails van WSV Biesbosch waar men kon opwarmen en kon bijpraten na een geweldig mooie dag op het water! De volgende wedstrijd zal plaatsvinden op zondag 21 februari. Tot dan!

Tekst: Koen Zomer

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: