Nederlandse zeilers in vijf klassementen aan de leiding in Miami

Nederlandse zeilersHalverwege de wereldbekerwedstrijden in Miami gaan in maar liefst vijf klasses de Team Delta Lloyd-zeilers aan de leiding. Dorian van Rijsselberge, Lilian de Geus, Rutger van Schaardenburg, Marit Bouwmeester en het Nacra17 duo Mandy Mulder & Coen de Koning staan na drie dagen zeilen allemaal bovenaan in het klassement.

Dorian van Rijsselberge
Van Rijsselberge reageerde als volgt: "Vandaag drie zware races, heel fysiek, weinig wind. Niet het hele veld is er, we missen nog wat jongens uit de wereldtop. Maar de eerste vijf zitten dicht bij elkaar. Het gaat allemaal zijn gangetje, we zijn lekker rondjes aan het varen."

Lilian de Geus
Lilian de Geus gaf de volgende reactie: "De laatste twee dagen gingen supergoed. We hebben alle races licht weer gehad. De top 3 van het WK is hier aanwezig, ik ben blij dat ik die Chinezen nu ook voor kan blijven met dit lichte weer. Tactisch, strategisch en technisch gaat het supergoed. We hebben hierin geïnvesteerd de afgelopen weken, ik ben blij dat het nu zo goed loopt."

Van Schaardenburg en Heiner
Rutger van Schaardenburg liet het volgende weten: "Het gaat heel goed, het zijn lastige omstandigheden: er is weinig wind en de wind komt van alle kanten maar ik ga er goed mee om. Samen met Roy [red. Roy Heiner, gelegenheidscoach] heb ik een duidelijk plan opgezet: verstandig over de baan gaan en alle opties open houden. Ik ben blij dat ik dat goed uitvoer. Dat resulteert in goede wedstrijden en mooie snelheden."

Nicholas Heiner begon de dag nog als vierde, maar viel terug naar plek 14. Heiner: "Resultaattechnisch was het een moeilijke dag. Ik vaar heel constant, hou alle opties open, kom als tweede over de finish, maar ik was te vroeg gestart. In de tweede wedstrijd zat ik er weer enorm goed bij maar op een gegeven moment zat alles een beetje tegen bij de bovenboei. Ik kom achterin het veld terecht en weet het niet meer goed te maken. Maar we zijn eigenlijk heel sterk aan het varen en ik kijk er naar uit om het weer goed te maken".

Marit Bouwmeester
Bouwmeester was kort en duidelijk in haar reactie: "Ik had wel een goede dag op het water. We leren veel en ik kijk uit naar de dag van morgen."

Mulder & De Koning
Reactie Mandy Mulder: "Weer lichte omstandigheden, in tegenstelling tot de verwachtingen, voor ons wel gunstig. We staan er lekker bij nu, we varen vrij constant bovenin mee. Maar er is nog van alles mogelijk."

49er FX
Zowel Annemiek Bekkering & Annette Duetz, uitkomend voor de Delta Lloyd Talentploeg, als Nina Keijzer & Claire Blom, uitkomend voor Team Magic Marine, hebben nog geen echte rol van betekenis weten te spelen in Miami.
Bekkering zei het volgende: "Het zijn lastige omstandigheden maar we hebben in ieder geval leerpunten. Leerpunten die we zeker richting het WK over een paar weken mee kunnen nemen. We werken hard, we zijn blij met de starts en hebben er vertrouwen in dat we elke dag een paar stapjes kunnen maken."

Laser klasse
1. Rutger van Schaardenburg, NED 11 pnt.
2. Jean Baptiste Bernaz, FRA, 27 pnt.
3. Jesper Stalheim, SWE, 29 pnt.
14. Nicholas Heiner, 50 pnt.

Laser Radial klasse
1. Marit Bouwmeester, NED 4 pnt.
2. Evi van Acker, BEL, 8 pnt.
3. Lijla Xu, CHN, 9 pnt.

RS:X Mannen windsurfen
1. Dorian van Rijsselberge, NED 9 pnt.
2. Pawel Tamowski, POL, 12 pnt.
3. Nick Dempsey, GBR, 12 pnt.
7. Kiran Badloe, 25 pnt.
29. Matthijs van 't Hoff, NED 102 pnt.

RS:X Vrouwen windsurfen
1. Lilian de Geus, NED 4 pnt.
2. Patricia Freitas, BRA, 8 pnt.
3. Bryony Shaw, GBR, 9 pnt.

Nacra 17 catamaran mixed
1. Mandy Mulder & Coen de Koning, NED 49 pnt.
2. Jason Waterhouse & Lisa Darmanin, AUS, 53 pnt.
3. Bora Gulari & Louisa Chafee, USA, 64 pnt.

49erFX
1. Alexandra Maloney & Molly Meech, NZL, 41 pnt.
2. Jena Mai Hansen & Katja Salskov-Iversen, DEN, 51 pnt.
3. Ragna Agerup & Mala Agerup, NOR, 52 pnt.
15. Annemiek Bekkering & Annette Duetz, NED 110 pnt.
16. Nina Keijzer & Claire Blom, 114 pnt.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: