Versleten kaart zorgt voor extra lange baan tijdens de eerste Goofies Race van 2016

Goofies Race Bij de eerste Goofies Race van 2016 zeilden de deelnemers een lange baan. Door de zuidoosten wind werden de zeilers deze keer het vaarwater de hammen ingestuurd voor een lang spinnaker rak en een nog langer kruisrak. Bij dit baan type kunnen de deelnemers optimaal van hun tactiek gebruik maken zodat niet alleen de snelste zeiler maar ook de slimste zeiler kan winnen.

De zeekaart die werd gebruikt voor het samenstellen van de baan is al (veel) vaker voor dat doel gebruikt. Hoewel het een actuele kaart is staan er zoveel lijnen en aantekeningen op dat er op sommige plaatsen onduidelijkheid over de nummering van de vaarwater boeien kan ontstaan. Dit leidde er toe dat de zeilers een langere en wat saaiere baan kregen dan de Goofen gepland en bedoeld hadden. Er is inmiddels een nieuwe kaart beschikbaar.

Gelukkig was het weer de zeilers wederom goed gezind. Het bleef vooral droog en er was van tijd tot tijd zelfs een zonnetje. Ook de wind bleef goed doorstaan. Alleen de laatste twee boten slaagde er door de langere baan niet in om met daglicht over de finish te komen.

In de sportieve geest van het wedstrijdzeilen ( en de Goofies wedstrijden in het bijzonder) trok een tweetal zeilers zich na de finish terug toen hen bleek dat ze de baan niet volgens de voorschriften hadden gevaren.
Al met al was het wederom een geweldige zeildag.

De uitslagen van de Goofies wedstrijden van januari 2016.

ORC A
Winnaar werd Piet Briels uit Halle Zoersel (B) met de ANTILOPE STS voor Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR en Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam die met de STORTEMELK derde werd.

IRC A
De overwinning ging hier naar Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR voor de STORTEMELK van Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam en Werner en Erwin Joris uit Schilde (B) die met de GHOST derde werden

ORC B
In ORC B won Erik-Jan de Ridder uit Oss met de VINDIO voor Jan Bom uit Wissekerke met de DRUZIX en Bas Dijkhuizen uit Kamperland die met de ELYXIR derde werd.

IRC B
Hier won Johan Bol uit Kruiningen met de ABOEN voor Christof Lamproye uit Kortenberg (B) met de ENIGMA.

Ongemeten A
De overwinning was voor de FAMOUS GULL 2 van Marc van Driel uit Rhoon voor de WILD THING van Erik van den Broek uit Aarselaar (B) en Karel Verhulst uit Wilrijk (B) die met de ULYSSES derde werd.

Ongemeten B
De overwinning ging hier naar schipper Cristoph Declercx uit Edegem (B) met de LECAS voor Jan Jacob Muyls uit Meise (B) met FARTHER BRUIN en schipper Bicker Caarten uit Den Haag die met de HYGIEIA derde werd.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: