Keelboat Academy deze winter met Nederlandse top trainers

The Keelboat AcademyDeze winter vindt de tweede editie van de Keelboat Academy plaats vanuit Waterland Monnickendam. Het programma is verbeterd door onderscheid te maken in de type trainingsdagen en het aantrekken van drie toptrainers: Ben Koppelaar, Annemieke Bes en Koen van Esch. Eind oktober gaat de serie van start voor teams die zich willen voorbereiden op de Eredivisie Zeilen, de Deutsche Segel-Bundesliga of de J/70 eenheidsklasse.

Training versus racen
Het belangrijkste doel is om de teams beter te maken. Wel bleek vorig jaar dat sommige teams ‘gewoon potten willen zeilen’. Daarom wordt er gedurende 5 van de tien dagen een top trainer in gezet. Op de andere dagen worden volledige wedstrijden gevaren. De focus ligt dan op boot-op- boot situaties en tactiek.

Top trainers
De Keelboat Academy, verantwoordelijk voor de organisatie van de serie heeft Ben Koppelaar, Annemieke Bes en Koen van Esch aangetrokken om de teams optimaal te kunnen laten ontwikkelen deze winter en klaar te stomen voor het aankomende seizoen.

Geen eigen boot nodig
J/Club (bestaande uit Waterland Monnickendam, J/Benelux en Henri Lloyd Nederland) heeft zes boten beschikbaar die door teams gehuurd kunnen worden, waardoor een eigen boot dus niet nodig is. Dit wordt aangevuld met teams of verenigingen die een eigen boot beschikbaar hebben.

Data

 • 29 oktober: training
 • 12 november: racen
 • 26 november: training
 • 10 december: racen
 • 21 januari: training
 • 11 februari: racen
 • 18 februari: reserve
 • 25 februari: training
 • 11 maart: racen
 • 25 maart: trainen
 • 1 april: racen

Auteur:

 • Kat

  Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: