Volvo Ocean Race 2017-18: Achtste boot in aanbouw

  • Author: Kat
    Date: do, 13/10/2016 - 11:12

Volvo Ocean RaceDe achtste boot voor de Volvo Ocean Race 2017-18 is momenteel in aanbouw bij Persico Marine (ITA). Dat maakt de Volvo Ocean Race organisatie bekend als derde van de 10 belangrijke aankondigingen die de raceorganisatie gaat maken. De tewaterlating volgt in mei 2017, vijf maanden voor de start van de komende editie. Begin 2017 wordt publiekelijk gemaakt wie het team achter deze achtste Volvo Ocean 65 is.

De nieuwbouw zal absoluut geen voordeel opleveren ten aanzien van fysieke performance of betrouwbaarheid. De nieuwe boot wordt op elk gebied identiek aan de bestaande vloot. Alle Volvo Ocean 65’s zijn voor ten minste 2 edities gebouwd. De zeven die in juni 2015 in Göteborg finishten, verkeren allemaal in uitstekende conditie.

Zelfde mallen, materialen, proces
Persico Marine is de hoofdaannemer voor de nieuwe boot en werkt met dezelfde mallen, materialen en volgens hetzelfde proces als voor de bouw van de bestaande vloot van Volvo Ocean 65’s. Na afloop gaat de achtste boot naar de Boatyard in Lissabon, waar het strenge meettesten zal ondergaan.

“Testen op de bestaande boten hebben aangetoond dat ze niets aan stijfheid en performance hebben verloren. Mentaal heeft het team met de nieuwe Volvo Ocean 65 wellicht ‘geen excuses’, maar fysiek gezien heeft het geen enkel voordeel”, verklaart Nick Bice, Volvo Ocean Race directeur boten en onderhoud.

Uitgebreide refit
Op dit moment is een uitgebreide refit van de originele Volvo Ocean 65-vloot aan de gang. Enerzijds om er zeker van te zijn dat de diverse componenten het nog eens 45.000 nautische mijlen rond de wereld houden. Anderzijds om aanzienlijke opwaarderingen in communicatie-uitrusting, veiligheid, energieopwekking, performance elektronica en zeilontwerp door te voeren.

In oktober 2017 gaat in het Spaanse Alicante de volgende Volvo Ocean Race van start. Acht maanden en 11 stops in wereldwijde steden later, finisht de Race in Den Haag.

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: