Eerste Nederlands kampioen J/70 zeilen gekroond in Monnickendam

J/70 zeilenVanuit Waterland Monnickendam is dit weekend het eerste kampioenschap van de J/70 klasse verzeild. 14 Teams gingen de strijd aan in 10 spannende wedstrijden op het Markermeer. Wouter Kollmann, Kim Platteeuw, Wick Hillege en Rens van Arkel wonnen de titel met slechts 1 punt verschil op de nummer 2.

Close racing
Op zaterdag gaat het team nog met een flinke voorsprong aan kop, maar op zondag ligt het veld nog dichter bij elkaar en dat blijkt wel uit het minimale punten verschil in de einduitslag. Het team van Giesbeek met Peter Wanders aan het roer wint de laatste twee wedstrijden van de dag waardoor het op slechts een punt afstand komt van het team van Wouter.
Veel korte races

In twee dagen tijd zijn er 10 races gevaren en toch staan alle boten om half 4 op zondag al weer op de trailer en wordt nog voor vieren het glas geheven op de winnaars. De deelnemers geven aan het een top format te vinden om zoveel races te kunnen varen in een relatief korte tijd. De races duurden ca 40 minuten per keer. Op zaterdag stond de teller al op 6 van de geplande 10.

De J/70 klasse
De klassenorganisatie is net opgericht en dit weekend zijn ook de plannen gesmeed voor het aankomende seizoen. Een enthousiaste groep zeilers: jong, oud, man, vrouw, enorm ervaren en beginners: alles komt bij elkaar. Jullie gaan nog veel van deze klasse horen!

J 70

Winter trainingen J/70 met top trainers (ook zonder eigen boot)
Deze winter wordt er door J/Club (Waterland Monnickendam, J/Benelux en Henri Lloyd Nederland) weer een winter trainingsserie mogelijk gemaakt, georganiseerd door de Keelboat Academy die ook de organisatie van dit kampioenschap heeft verzorgd. Het programma staat op www.keelboatacademy.com en de trainers zijn Ben Koppelaar, Annemieke Bes en Koen van Esch. Er zijn charter boten beschikbaar voor de teams zonder eigen boot. De trainingen worden afgewisseld met race dagen, ook die dagen staan in het teken van het uitwisselen van kennis en ervaring om zo samen beter te worden.

Resultaten J/70 Klassenkampioenschap 2016
1. PlaJ: Wouter Kollmann, Kim Platteeuw, Rens van Arkel, Wick Hillege
2. Team Giesbeek 1: Peter Wanders,Ted Huuskes/Hidde Veeneman, Koen Sibbel, Tom Block
3. Fab4: Alwin van Daelen, Marije Kampen, Dennis Goethals/Michiel Sluyters, Rutger van Eeuwijk
4. Henri Lloyd: John den Engelsman, Willem-Jan van Dort, Irena Doets, Francois van Vliet
5. Bochelter Yachclub: Andreas Hengstermann, Thorsten Willemsen, Nico Paus, Kolja Paus
6. Diederik Forma, Mark van Gelderen, Sander Speet, Renee Groeneveld
7. Team Giesbeek 2: Jan Wanders, Evert Renting, Juul Wigman, Sanne Kamps/Mart Wigman
8. Team No Training: Wietze Zetzema, Carlo Vroon, Jan Willem Mullier, Christopher Gelsdorf
9. Team She Sails: Rikst Dijkstra, Sanne Crum, Milah Wouters, Fettje Osinga, Nova Huppes
10. Team DRV: Sven van der Plasse, David van der Plasse, Janjaap de Baar, Vincent Pieters
11. Team Flevomare Newbie: Ruud Nieuwenhuis, Anna Mayer, Thomas Slump, Mark van Walraven
12. Team Heiner Pups: Julia Aartsen, Laura Parra, Arianne van de Loosdrecht, Rosalin Kuiper, Marianne Pijlman
13. Hollandsch Roem: Rob Schutte, Friso van Vollenhove, Maurits Daarnhouwer, Wim Zindler
14. Baraka GP70: Dirk de Graaf, Olivier de Graaf, Mees de Graaf, Steve Aiken

Tekst: Fettje Osinga

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: