Goofies Race luidt nieuw winter zeilseizoen in

Goofies RaceAfgelopen zaterdag startte op de Oosterschelde voor Colijnsplaat het nieuwe winter zeilseizoen met een schitterende wedstrijd. Zowel het weer als de baan werkte mee om er een prachtige zeildag van te maken. Van het voorspelde onstuimige weer was gedurende de wedstrijd niets te merken. Er stond een prachtige wind om te zeilen met een groot aantal korte windschifts. De schippers en bemanningen moesten daardoor alert blijven en hadden veel te doen.

Ook de baan met veel vrij korte rakken zorgde voor voldoende afwisseling en werk. De tactici kwamen ruim aan hun trekken door de uitdagingen van de stroom op de Oosterschelde en de kruisrakken.

Belgische overmacht in de ongemeten klasse
Met name bij de ongemeten boten was er sprake van overmacht van de Belgische deelnemers zowel wat betreft aantallen als bij de resultaten. Alleen Marc van Driel uit Rhoon wist de eer voor de Nederlanders te redden met een eerste plaats voor zijn boot de FAMOUS GULL 2 bij de snelle ongemeten boten (ongemeten A). Voor de rest was de top van de ongemeten boten een puur Belgische aangelegenheid.

Bij de gemeten boten deden de Nederlanders het een stuk beter met eerste plaatsen in alle klassen.

De uitslagen van de Goofies zeilwedstijden van oktober 2016

ORC A
Winnaar in ORC A werd Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK winnaar voor Jaap Gelling uit Delft met de BARCAROLLE 2 en Werner en Erwin Joris uit Schilde (B) die met de GHOST derde werden.

IRC A
Ook in IRC A ging de overwinning naar Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK voor Werner en Erwin Joris uit Schilde (B) met de GHOST en Dirk Hellemans uit Herrloh die met de PINTA 92 derde werd.

ORC B
In ORC B won Jan Boen uit Wissenkerke met de DRUZIX voor Johan Bol uit Kruiningen met de ABOEN en Ericjan de Ridder uit Oss met de VINDIO die derde werd.

IRC B
In IRC B won Johan Bol uit Kruiningen met de ABOEN voor Bert Janssens uit Berlaar (B) met de PRINCE DE PETARQUE en Christof Lamproye uit Kortenberg (B) die met de ENIGMA derde werd.

Ongemeten A
De overwinning in ongemeten A was voor Mark van Driel uit Rhoon met de FAMOUS GULL2 voor Eric van den Broek uit Aartselaar (B) met de WILD THING en de fam Schoenmakers-Pluym uit Zwijndrecht die met de JACK UZI derde werden

Ongemeten B
De overwinning ging hier naar Marcel Minten uit Hever (B) met de WINDHAPPER voor Bas Schmit uit Achel (B)/Dubai met de JEETJE en Leo van Haastrecht uit Meise (B) die met de BOEBOE derde werd.

De volgende Goofies zeilwedstrijd is in Colijnsplaat op zaterdag 5 november 2016

Tekst: Kees van der Vaart
Foto: Christof Lamproye

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: