WV Almere Centraal pakt landstitel Eredivisie Zeilen

WV Almere CentraalOp de voorlaatste dag van de Eredivisie Zeilen pakte WV Almere Centraal de landstitel. De enige nog overgebleven concurrent, de KWS Sneek, eindigde in race 24 als zesde. Hierdoor is Almere Centraal voor de concurrentie niet meer te achterhalen. De strijd op het Weerwater in Almere blijft echter onverminderd spannend. Zo zijn de overige podiumplekken, die recht geven op een ticket voor de Sailing Champions League, nog niet beslist. Ook onderin, in de strijd om degradatie, zijn de verschillen klein.

WV Almere Centraal landskampioen 2016
Stuurman John den Engelsman: “We hebben er als Almere Centraal vijf speelrondes naar toegewerkt om aan het einde op het podium te komen. Dat we nu op zaterdag al de titel hebben is helemaal fantastisch.” Gevraagd naar het geheim van Almere Centraal was Den Engelsman helder: “In alle weertypes constant presteren met een heel goed team bestaande uit vier dames en vier heren. We kunnen goed wisselen, iedereen is goed op zijn taken voorbereidt, dat is ons geheim.”

Strijd om Champions League tickets nog niet beslist
Ondanks dat de landstitel al is beslist staat er zondag op de laatste dag nog genoeg op het spel. Zo wordt het ongekend spannend om de felbegeerde Sailing Champions League tickets en is ook de degradatiestrijd nog niet volledig beslist.

De nummers twee en drie gaan net als de landskampioen naar de Sailing Champions League in 2017. Omdat de verschillen echter nog klein zijn en er nog vier wedstrijden op het programma staan, waarin ieder team maximaal zes punten per wedstrijd kan halen, ligt die strijd nog open. In theorie maken er nog vijf teams aanspraak op de laatste twee tickets.

Tussenstand Eredivisie Zeilen 2016
1. WV Almere Centraal, 106 punten
2. KWS Sneek, 142 punten
3. Jachtclub Scheveningen, 150 punten
4. WSV Giesbeek, 159 punten
5. VWDTP, 162 punten
6. R.R. & Z.V. Maas en Roer, 162 punten
7. WV Braassemermeer, 166 punten
8. WV Breskens, 185 punten
9. KWV De Kaag, 197 punten
10. KNZRV Muiden, 197 punten
11. WS Heeg, 198 punten
12. WV Uitdam, 208 punten
13. WSV Almere Haven, 212 punten
14. Zeilteam Westeinder, 227 punten
15. WSV Wolphaartsdijk, 258 punten
16. WSV Flevomare, 270 punten
17. Haarlemsche Jachtclub, 270 punten
18. WV Neptunus, 316 punten

Jeugddivisie testevenement van start
Nieuw dit weekend was het testevenement Jeugddivisie. Vier teams van drie verenigingen (Zeilteam Westeinder, VADA (Wageningen) en AWS (Akkrum) maakten eerst kennis met het format van de Eredivisie en de boten van het type RS Feva. In totaal zeilden de jeugdteams zaterdag negen races. Voorlopig gaat het team uit Aalsmeer: Zeilteam Westeinder aan de leiding.

Tussenstand Jeugddivisie:
1. Zeilteam Westeinder, 12 punten
2. VADA 1, 29 punten
3. VADA 2, 36 punten
4. AWS, 36 punten

fotograaf: Remmelt Staal

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: