Krijgt de Volvo Ocean Race 2017-18 een 2e Nederlandse boot aan de start?

Sailing HollandAls het aan de IYCA (International Yacht Club Amsterdam) ligt wel want zij streeft er naar een tweede Nederlandse boot aan de start van de Volvo Ocean Race 2017-2018 te krijgen. Tijdens een speciale avond op 31 oktober a.s. worden potentiële sponsoren en belanghebbenden uitgenodigd en bijgepraat. Een van de sprekers is niemand minder dan de CEO van de Volvo Ocean Race 2017- 2018, Mark Turner, die door de IYCA speciaal naar Nederland is gehaald.

“De komende race finisht in Nederland. Dat is bijzonder en geeft nog meer exposure aan de sport en het bedrijfsleven, daarom willen wij een tweede Nederlandse boot aan de start” aldus een ambitieuze Frans van Belle, voorzitter van de IYCA.

Er heeft zich al één boot onder Nederlandse vlag ingeschreven, ‘maar’, zegt het bestuur van de IYCA, de nautische business club van Amsterdam, ‘daar moet nog een boot bij’.

Met de extreme Volvo Ocean Race hebben internationaal opererende organisaties immers een unieke kans zich verder commercieel te profileren.

Naast Mark Turner zullen ook Sailing Holland en Stefan Coppers (Onboard Reporter Team Brunel, Volvo Ocean Race 2014-2015) kort de kracht van de Volvo Ocean Race uiteenzetten.

De International Yacht Club Amsterdam wil met deze avond een nieuwe campagne in beweging zetten. Kijk voor meer informatie op : www.IYCA.nl

Tekst: Jacqueline Terpstra

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: