DMTRA Winterserie Matchracen weer van start

DMTRA Winterserie MatchracenVoor het vijfde achtereenvolgende jaar start in november weer de DMTRA winterserie matchracen. De winterserie bestaat uit een zevental matchrace evenementen die in de winter op de tweede zaterdag van de maand worden gevaren van november 2016 tot en met april 2017. De wedstrijden worden gevaren in Medemblik in de Elliotts van het Watersportverbond. De kosten bedragen € 90,- per team per evenement.

Er wordt gevaren in twee groepen van maximaal 7 teams, een groep voor de ervaren matchracers en een groep voor de beginners. De ervaren schippers coachen de minder ervaren schippers door mee te varen of samen de race te evalueren en te bespreken hoe je een situatie anders zou kunnen aanpakken. Ook is er de mogelijkheid om met de umpires mee te varen om te zien hoe de andere zeilers het doen en hoe de umpires werken.

Naast harde strijd op het water staat gezelligheid op de wal centraal. De organisatie zorgt voor de lunch en voor een gedegen debrief waarin de vragen van de zeilers zowel op regelgebied als ook op het vlak van de tactiek uitgebreid aan de orde komen. Daarnaast is er ruim gelegenheid om tussen de wedstrijden je vragen met de andere zeilers te bespreken.
We doen het wel samen dus vragen we wel de medewerking van de zeilers bij de organisatie van het evenement zoals boten te water laten en hulp op het startschip.

Houd je van korte intensieve wedstrijden of wil je je regelkennis en je skills in één tegen één situaties verbeteren dan biedt deze serie de kans.
Voor meer informatie: www.dmtra.nl/winterserie-matchracen-2016-2017/

Tekst en foto: Thijs Smit

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: