‘Slag om Delft’ 2016: een geslaagde wedstrijd voor zowel zeilers als publiek

Slag om DelftZondag 23 oktober 2016 was de Delftse binnenstad weer het strijdtoneel voor de Maritiem Watersport | TU Delft ‘Slag om Delft’. De Delftse Studenten Wedstrijd Zeilvereniging Broach organiseerde voor de elfde keer dit jaarlijks terugkerende matchrace-evenement, waar acht zeilteams korte een-tegen-een-wedstrijden varen in J22’s. In het kleine vaarwater van de Zuidkolk staat dit garant voor spanning en sensatie!

De wedstrijd
Zondagochtend begon de dag vrijwel windstil. Gelukkig trok de wind iets aan en kon er toch gestart worden. De rest van de dag stond er weinig wind, en de beruchte winddraaiingen op de Zuidkolk en korte windvlagen zorgden ervoor dat de teams al hun behendigheid en windinzicht in de strijd moesten gooien. Iedere centimeter van het vaarwater werd gebruikt om zo efficiënt mogelijk naar de finish te varen en de voor de andere boot te eindigen. Team #Sociale Werkplaats maakte hier het beste gebruik van en was ook tactisch de rest van de tijd de andere teams te slim af, waarna zij aan het einde van de 28 wedstrijden de felbegeerde wisselbeker in ontvangst mochten nemen.

Op de kant
Ook op kant was genoeg te beleven. Door de kleine afstand tot de boten en de uitleg van de commentatoren waren de wedstrijden perfect te volgen. Daarnaast konden de toeschouwers ook zelf een poging wagen, met op afstand bestuurbare zeilbootjes in een waterbad. Hier werd door leden van D.S.W.Z. Broach de kunst van het matchracen aan hen uitgelegd, waarna zij zelf tegen elkaar konden racen. Jong en oud maakte hier fanatiek gebruik van. Ook voor de inwendige mens was goed gezorgd en iedereen kon genieten van de tosti’s, zelfgemaakte appelflappen, worstenbroodjes en soep. Met deze heerlijkheden was het ondanks dat het fris was prima vertoeven op de kant, terwijl de Slag om

Delft een prachtig uitzicht bood
Er kan worden teruggekeken op een prachtige dag, zowel voor de zeilers op het water als de mensen op de kant. Team #Sociale Werkplaats ging niet alleen met de titel en prijzen voor het winnen van de Maritiem Watersport | TU Delft ‘Slag om Delft’ naar huis, maar ook met een mooie cadeaubon van Maritiem Watersport, als investering in het voortzetten van hun zeilcarrière. Met ook nog het prachtige weer, dat voor nog mooiere beelden zorgde, was de 11e ‘Slag om Delft’ genieten op het water en op de kant, en er mag geconcludeerd worden dat het een geslaagde dag was voor iedereen.

Tekst: Michèle Stoop

Labels

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: