Oproep voor kandidaten Shorthanded Awards

Dit jaar moeten we de oproep voor de kandidaten voor de Shorthanded Awards beginnen met een verdrietige mededeling. De voorzitter van de jury van de Shorthanded Awards, Henk Bezemer is op 6 oktober overleden. Henk is 70 jaar geworden en is onbetwist de nestor van de Nederlandse zeiljournalistiek. In de geest van Henk, gaat de jury ook dit jaar weer de uitdaging aan om de beide prijzen uit te reiken.

Shorthanded Awards
De Shorthanded Awards bestaan uit de Solo Challenge Award en de Doublehanded Award. De Solo Challenge award wordt uitgereikt voor de meest bijzondere solo prestatie en de Doublehanded Award gaat naar de boot/persoon/eigenaar/team die een bijzondere prestatie of prestaties heeft geleverd in het Doublehanded circuit.
De winnaar van de TwoHanded Competitie krijgt de Verbondsbezem van het Watersportverbond uitgereikt voor deze prestatie.

Indien de winnaar van de TwoHanded Competitie daarnaast ook nog één of meerdere bijzondere prestaties heeft geleverd dan bestaat de mogelijkheid dat hij/zij dus zowel de Verbondsbezem als de Doublehanded Award krijgt uitgereikt.

Een jury van deskundige zeilers bepaalt, aangevuld met suggesties uit het veld, wie de genomineerden zijn en wie de uiteindelijke winnaars worden. De jury van de Shorthanded Awards bestaat dit jaar uit: Sander Bakker (voorzitter), Hans Bouscholte, Erik van Vuuren en Lucas Schröder.

De twee Award’s worden ieder jaar door de stichting Shorthanded uitgereikt. De jury kijkt niet alleen naar resultaat op het podium maar ook naar de prestatie overall en de moeilijkheids ”graad” om überhaupt deel te kunnen nemen aan een bepaalde race (kwalificatie). Tevens telt in grote mate mee, de genomen initiatieven, bijvoorbeeld via de media, die de zeiler(s) genereren, en daarmee andere zeilers en publiek indirect aan te moedigen om ook hun grenzen te verleggen.

Iedereen mag voor deze prijzen zeilers nomineren waarvan hij/zij denkt dat die er voor in aanmerking komen. Uw nominatie, met argumentatie, kunt u nog tot 15 november opsturen naar info@shorthanded.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: