R&ZV Naarden luidt winter in met de tweede Frostbite Cup

R&ZV NaardenNa 22 woensdagavondwedstrijden is de strijd in Naarden beslist en zijn de winnaars bekend. Zowel in de J/80 klasse als in de kajuitboten klasse waren er dit jaar nieuwe winnaars. Ook luidt het einde van de zomerserie het begin van de winter in, met de tweede Frostbite Cup.

De winnaars 2016
Bij de J/80’s was het de Joyride van schippers Roel Wever en Torsten Nullmeier die op eenzame hoogte stond en de laatste weken al zeker was van de eerste plek. Dit kwam mede doordat de nummer twee, Juul, lange tijd niet mee kon varen. De Jetz Gets Los werd derde.

Bij de kajuitzeiljachten was de strijd een stuk spannender, maar wist de Fram (Friendship 28) van schipper Floris Cornelissen de eerste plek toch vast te houden. De Ferox (Winner 900) kwam nog dichtbij maar verloor in de een-na-laatste week de aansluiting. Op de derde plek eindigde de Viva la Vida (Saffier 26).

Bij de sportboten was de Blue Box (X-79) van Sjoerd van Wayenburg wederom onhoudbaar. Tweede werd de Spoom (Waarschip ¼ ton) gevolgd door de Sixstijn (X-79).

Start Frostbite Cup
Het einde van de zomerserie betekent het begin van de winterserie. Afgelopen weekend klonk het startsignaal voor de 17 ingeschreven J/80’s. Het is daarmee de grootste J/80 vloot van Nederland. Het weer was onstuimig en dat zag je terug in de resultaten. De drie wedstrijden werden uitgezeild en met maximum snelheden van rond de 16 knopen was het spectaculair op het Gooimeer.

Hoewel de Frostbite Cup open staat voor eenheidsklasse en ORC waren er voor andere eenheidsklasse en een ORC-klasse net te weinig inschrijvingen om het minimum van 10 boten te halen. De wedstrijdcommissie gaat er vanuit dat ze volgend jaar ook een extra eenheidsklasse aan de start kunnen toevoegen en een volwaardige ORC klasse.

Kijk voor alle uitslagen en data op www.rzvnaarden.nl

Tekst: R&ZV Naarden

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: