Henk Bezemer is overleden: Zeilers sterven niet, ze zijn enkel onderweg...

Zeilers sterven niet, ze zijn enkel onderweg...Henk: “God mag de wereld geschapen hebben, het mooiste wat de mens geschapen heeft is een zeilboot”Henk Bezemer, zeiler, schrijver, wandelende watersport encyclopedie en nestor van de watersport journalistiek, is niet meer. Hij overleed op 6 oktober 2016.

Henk Bezemer was redacteur van het eerste uur van het blad Zeilen en heeft in die hoedanigheid onnoemelijk veel verhalen geschreven, boottesten gedaan, boeken besproken en niet te vergeten ook vele mijlen gezeild. 

Het meest bekend is hij van zijn tocht met een 5,7 Waarscheepje, waarmee hij zonder navigatiemiddelen naar de Azoren zeilde.

Vele zeilers uiten op dit moment hun tekenen van verdriet en respect op sociale media. Velen hebben hem ook persoonlijk gekend. Hij was een bron van inspiratie. Het ongeloof is groot.

Henk je was bescheiden, kundig, correct en altijd vriendelijk. We zullen je missen…

Labels

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: