Vendée Globe: Alex Thomson verbreekt op een haar na het wereldrecord van Francois Gabart

Hugo BossVendée Globe leider Alex Thomson verbrak, op de snorhaar van een schattig internet poesje na, het wereldrecord voor de verste solo gezeilde afstand in 24 uur. Maar toen maakte de botsing met een UFO in de zuidelijke Atlantische Oceaan een eind aan zijn kansen.

Vandaag bleek uit de Vendée Globe gegevens dat Thomson de enige Brit was die in 24 uur 535,34 nautische mijlen singlehanded rond de wereld gezeild had. Plots werd de stuurboord foil van de Hugo Boss beschadigd door een aanvaring met een voorwerp onder water. Murphy is niet aan boord zekers?

Bijna het record van Gabart verbroken
De afstand door Thomson gezeild is eigenlijk groter dan die van de regerende Vendée Globe kampioen en huidig recordhouder François Gabart. Die haalde 534,48 nautische mijl in de 2012- 2013 editie van de race.

Bummer
De officiële regels om het record te verbreken kunnen slechts worden doorbroken als een volledige mijl wordt herkend, en Thomson's afstand was… slechts 259 meter. Niettemin blijven we duimen voor #AlexThomsoncoolestmanontheplanet.

Labels

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: