Deltaweekend 2017 naar Colijnsplaat

Deltaweekend 2017Na Zierikzee is in 2017 Colijnsplaat aan de beurt als uitvalshaven voor de 47e editie van het Deltaweekend. Drie dagen lang wedstrijdzeilen voor ORC/IRC boten, rond- en platbodems B/C en diverse eenheidsklassen. Ook jachten met een CR registratie en ongemeten jachten zijn als vanouds welkom. Alle banen worden dit jaar ten westen van de Zeelandbrug gevaren. Dat betekent korte routes naar start en finish en afhankelijk van de banen ook interessant voor toeschouwers vanaf de wal in Colijnsplaat.

Watersportvereniging Noord-Beveland treedt dit jaar op als gastheer voor het Deltaweekend. De bedoeling is dat er een speciale regattahaven wordt ingericht in het voorste gedeelte van de haven, zodat de hele wedstrijdvloot dicht bij elkaar kan afmeren. Ook de locatie voor het walprogramma wordt in de directe omgeving van de vloot geprojecteerd. Deze compacte opzet zal de onderlinge contacten tussen zeilers, organisatie en sponsoren zeker bevorderen en bijdragen tot de kenmerkende gezellige sfeer van het Deltaweekend.

De Deltaweekend organisatie kreeg veel positieve reacties van de deelnemers op het Deltaweekend nieuwe stijl afgelopen jaar in Zierikzee. Dat geeft de organisatie vertrouwen dat ze goed op koers liggen en schept verwachtingen voor de volgende editie. Het devies voor 2017 is nog beter en nog meer in Colijnsplaat. Mis dit unieke meerdaagse zeilevenement op stromend water ook volgend jaar niet en reserveer de datum in uw agenda. Zie ook www.facebook.com/Deltaweekend, twitter #deltaweekend en www.deltaweekend.nl

Het Deltaweekend wordt in 2017 van vrijdag 23 t/m zondag 25 juni gezeild.

Tekst: Stan Wulffaert
Foto’s: Anusjka Martens, Fotografie Objectivo.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: