Spannende strijd tijdens 2e Winterwedstrijd Drimmelen

Winterwedstrijd DrimmelenTijdens de 2e wedstrijddag in Drimmelen afgelopen zondag was het prachtig zeilweer met zon en een noordenwind. De J22 klasse voer een spannende strijd, dit mede omdat het kruisrak de vloot de Biesbosch in bracht. Hier zijn de omstandigheden altijd variabel en moet je goed op de diepgang letten. De strijd was dit keer omgedraaid, werden de twee vorige wedstrijden nog door de Ranger gewonnen, dit keer was de eer voor de goed zeilende Peter van Doormalen.

Wedstrijd 3 en 4 werden dan ook gewonnen door zijn J22 Gap, met zeker in wedstrijd 4 een flinke voorsprong op de rest van de vloot. In de tussenstand staan de Ranger en de Gap nu op gelijke voet bovenaan.

Ook de sportboot klasse werd de Biesbosch ingestuurd. Evolution Racing en de Friend waren de nummer een in wedstrijd 3 en 4.

De ORC klasse moest de Amer uitvaren met als uiteindelijke winnaar de Cool N' Fast. Tweede werd de Papauw, de First 36.7 van Twan Vogel, die nu de tussenstand na twee wedstrijddagen aanvoert.

Ook de SW klassen kenden goede winnaars met de NeXt LeVeL, de Bommelaar en de Tjoep. De recent gerestaureerde halftonner Horizon, type Shamrock, zeilde zijn debuut en behaalde een zesde plaats. Al met al weer een mooie zeildag in Drimmelen. Op 18 december is de derde winterwedstrijd.

Tekst: Theo Bakker

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: