ClubRacer fotograaf genomineerd voor Mirabaud Yacht Racing Image 2016

  • Author: Ice
    Date: vr, 04/11/2016 - 09:19

Jasper van StaverenSinds donderdag 3 november zijn de 20 nominaties voor de Mirabaud Yacht Racing Image 2016 bekend. ClubRacer fotograaf Jasper van Staveren behoort tot een van de gelukkigen en kijkt met smart naar de einduitslag die eind november bekend wordt gemaakt tijdens het Yacht Racing Forum in Malta.

Een internationale vakjury van gespecialiseerde zeilfotografen en keyplayers uit de zeilwereld zijn tot de uiteindelijke top 20 gekomen. Volgende week (5-13 november) wordt tijdens de jaarlijkse World Sailing Conferentie aan de genodigden gevraagd ook hun stem uit te brengen. Eind november zal de uiteindelijke winnaar tijdens het Yacht Racing Forum in Malta bekend gemaakt.

Sinds 2007 is Jasper van Staveren al actief voor de populaire zeilwebsite www.clubracer.be . Ooit begon het met fotoshoots en verhalen van de North Sea Regatta waar hijzelf als deelnemer (voordekker) aanwezig was.

Jasper: "Het is wel grappig als je nu terugkijkt op die periode. Ik vroeg destijds toestemming aan mijn schipper of ik tijdens een downwind rak foto's mocht maken van de rest van de vloot. Dankzij hem (Chris Drent, red.) mocht dat en zodoende viel ik op en ging de telefoon en hing catamaran importeur Hobie Cat Holland aan de telefoon. Tot de dag van vandaag werk ik nauw samen met trouwe opdrachtgevers, maar is mijn portfolio enorm uitgebreid. Naast de watersportfotografie ben ik ook schrijver, veelal voor ClubRacer. Het voordeel hiervan is dat ik het verhaal bij de foto kan schrijven aangezien ik getuige was als fotograaf van de situatie. En, het sluit mooi aan op mijn studie Marketingcommunicatie & Public Relations."

In 2016 ging het Van Staveren al voor de wind, met mooie opdrachten voor opdrachtgevers als het Watersportverbond, Delta Lloyd, Red Bull e.d.

Stemmen op de foto van Jasper van Staveren voor de publieksprijs kan uiteraard nog op de website (tot 20 november): www.yachtracingimage.com/gallery/contest-2016/jasper-van-staveren/

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: