Goofies zeilwedstrijd van november tussen de buien door.

Start Goofies novemberAlle deelnemers zullen de afgelopen nacht tevreden hebben genoten van de wind en de regenbuien. De wetenschap dat we dit weer tijdens de Goofies zeilrace van afgelopen zaterdag nìet hadden stemde tot tevredenheid. Ondanks het feit dat er vlak voor de start een korte maar hevige bui viel, bleef het tijdens de wedstrijd droog hoewel er dreigende maar mooie wolkenpartijen in de lucht hingen. De wind wachtte ook netjes tot 's avonds om toe te nemen.

spectaculaire start met een prachtig eerste kruisrak
Tijdens de wedstrijd hadden de zeilers aanvankelijk een stevige maar goeie zeilwind. Door de krachtige wind was er sprake van een spectaculaire start met een prachtig eerste kruisrak. Voor de startploeg, de zeilers en de toeschouwers was het genieten! Tegen het eind van de wedstrijd nam de wind wat af of in zeiltermen, ”kakte de wind wat in”.

Alle zeilers vòòr het donker binnen
De zeilers waren bijzonder tevreden over de baan die alle aspecten van een mooie wedstrijd mogelijk maakte. Als er toch opmerkingen moesten worden gemaakt (zeilers doen dat graag) dan ging dat over het deel van de baan dat recht voor de wind lag. Met de golven op de Oosterschelde vonden sommige zeilers dat lastig zeilen en dus een uitdaging. Uiteindelijk lukte het bijna alle zeilers om voor donker te finishen.

De uitslagen van de Goofies zeilwedstijden van november 2016

Winnaars in ORC A
1. Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK
2. Piet Briels uit Halle (B) met de ANTILOPE
3. Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR

Winnaars in IRC A
1. Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK
2. Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR
3. Emiel van Hemeldonck die met de nieuwe SNELLE VLIET

Winnaars in ORC B
1. Ericjan de Ridder uit Oss met de VINDIO
2. Jan Bom uit Wissenkerke met de DRUZIX
3. Kees Meijer uit Goes met de SWITCH

Winnaars IRC B
1. Johan Bol uit Kruiningen met de ABOEN
2. Bert Janssens uit Berlaar (B) met de PRINCE DE PETARQUE
3. Christof Lamproye uit Kortenberg (B) met de ENIGMA

Ongemeten A
1. Philip de Cort uit Hemiksem (B) met de WALHALLA
2. Mark van Driel uit Rhoon met de FAMOUS GULL2
3. Wilfried Geulleaume uit Steendorp (B) met de POPEYE

Ongemeten B
1. Christiaan Hartsema uit Stellendam met de JACQUELINE
2. Leo Haastrecht uit Meise (B) met de BOEBOE
3. Jan Jakob Muyls uit Meise (B) die met de FARTHER BRUIN

De volgende Goofies zeilwedstrijd is in Colijnsplaat op zaterdag 3 december 2016

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: