14 J/22's aan de start van 1e winterwedsrijd Drimmelen 2016-17

Winterwedstrijd DrimmelenIn 2017 verwelkomt de Nsr in scheveningen het wereldkampioenschap J/22. Twee vloten J/22's zijn deze winter in Zuid Nederland actief: de vloot op Braassem is op 17 oktober met 14 J/22's gestart, vandaag op zondag 6 november startte de vloot in Drimmelen met 7 J/22's. Nieuw in de vloot was de J/22 Waterland uit Monnickendam. Vanouds waren ook weer aanwezig de Orc, Cork en Sw-klassen, dit naast de start van een nieuwe SB20 klasse, die in de nabije toekomst wordt uitgebreid.

De weeromstandigheden waren zeer divers met zon, regen, weinig en veel wind. Degene die goed de windschiftingen in de gaten hielden konden vandaag goed presteren.

In de ORC werd hard gestreden en was de nummer 1 uiteindelijk de Komedie, terwijl voor line honours de Jimp en de Csi Rakker streden. In Cork klasse ging het vooral tussen de Splashtest (1e) en de Friends. De J22's voeren 2 kortere wedstrijden. Wedstrijd 1 werd gewonnen door Ranger, nummer 2 was Gap . De tweede wedstrijd werd wederom gewonnen door Ranger. De ranglijst wordt dan ook door deze J22 aangevoerd.

In de twee Sw-klassen waren de Fast Too van Horrevoets en de Draak Eckhard eerste. In het drukke clubhuis werd de dag afgesloten met Brabantse gezelligheid en leuke prijzen, gesponsord door de zeilmakerij uit Made. 27 november 2016 is de tweede winterwedstrijd in Drimmelen, ook dan zal het weer een spannende wedstrijddag worden.

Tekst: Theo Bakker
Foto:Sandra Smulders.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: