Hein Ruyten Trofee 2016

Hein Ruyten Trofee 2016Dit jaar de lustrum editie van de Hein Ruyten Trofee, de seizoen afsluiter van het Yngling seizoen. Het was dan ook een groot succes met 37 Ynglings op de startlijn. De oorsprong van de wedstrijden op de Langweerder Wielen bevindt zich in de boten keuring van Stichting Nationaal Jeugdzeilplan.

De combinatie van de boten controle, gezelligheid en de sprintwedstrijden is een ongelofelijk succes gebleken. Ditmaal voor de vijfde keer georganiseerd. Het is uitgegroeid tot een geliefd evenement waardoor er veel meer teams meedoen dan alleen de stichting boten. Daar komend de buitenlandse teams nog bij!

Training
Vrijdag 28 oktober hebben twaalf Ynglings meegedaan aan de training onder begeleiding van de klasse trainer Mark Schuurman. Dit jaar waren er ook een aantal teams die voor dit evenement een Yngling van de stichting hadden gehuurd en voor hun was dit was een mooie kans om alvast de boot te leren kennen. Na afloop werd er uitgebreid geëvalueerd in dé kroeg van Langweer, ‘de drie Zwaantjes’.

Zaterdag
Na het controleren van de laatste boten door de stichting en een heerlijk ontbijt in de ‘Drie Zwaantjes’ werd er om 13.00 gestart. Er was precies genoeg wind om 5 spannende sprintwedstrijden neer te zetten. Met 37 Ynglings op het water beloofde het een spannende strijd te worden, en zo geschiedde. De Yngling klasse staat er dan ook om bekend als erg fanatiek op het water en zeer gezellig op de kade. De dag werd traditiegetrouw afgesloten met de steigerborrel, dit jaar in de ondergaande zon en met bitterballen.

Zondag
Op zondag lagen alle Ynglings netjes klaar voor de start om 11.00 maar helaas werd het wachten op wat meer wind. Rond 13.00 liet de wind nog steeds op zich wachten en had het wedstrijd comité besloten om het af te lassen. Na het kranen, poetsen, opruimen werd de prijsuitreiking gehouden waar de eerste prijs werd overhandigd aan stuurman Marcel de Jong, met zijn team Jeroen van den Broek en Marije Faber. De tweede prijs was voor Max van het Hooft, Jorine van der Steen, en Alma de Vries. De derde prijs gewonnen door Annelies Thies, Lieske Wieringa, en Petronella de Jong. Daarnaast wordt er bij de HRT de ‘oudere jongeren’ prijs aangeboden voor de ‘oudere jongeren’ stuurman die afgelopen jaar de meeste evenement gezeild heeft. Dit jaar was deze prijs voor Matthijs Tak en zijn team!

Al met al was het een groot succes en een zeer mooie afsluiting van het seizoen voor de Yngling klasse. Het seizoen is gelukkig nooit echt voorbij, want zaterdag 5 en 12 november wordt er getraind bij GWV de Vrijbuiter in Loosdrecht!

Yngling Club Holland in samenwerking met Stichting Nationaal Jeugdzeilplan, dankt Promotex voor de steun voor dit prachtige evenement. Het lustrum polo zal nog vele jaren gedragen worden!

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: