TwoHanded zeilen op naar een eigen WK titel?

TwoHanded zeilenIn de lage landen weten we al bijna niet beter, aan de startlijn verschijnt een immer groter wordende groep van duo zeilers (m/v). In de afgelopen 5 jaar is in de TwoHanded klasse naast een mooie landelijke competitie en verschillende winterseries, in 2015 en 2016 ook al een pittig Nederlands Kampioenschap verzeild. Een snel groeiende klasse in de lage landen en ook daarbuiten.

Vandaag bereikte ons het goede nieuws van onze Nederlandse ‘TwoHanded Ambassadrice’ Yvonne Beusker vanaf de World Sailing conferentie in Barcelona: “Tijdens het ORC congress is de vanuit Nederland ingebrachte submission ‘Addition of Double Handed (2H) Class to ORC Championship rules’ unaniem aangenomen. Dat houdt in dat een Internationale werkgroep de officiële TwoHanded klassenregels gaat vaststellen. Een Internationale erkende klasse heeft vrij baan voor continentale kampioenschappen zoals een Europees Kampioenschap en daarmee ligt ook de aanvraag voor een Wereldkampioenschap bij World Sailing in het verschiet!”

Tekst: Ad Lagendijk / Noordzee Club

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: