Marit Bouwmeester en Emma Plasschaert op het podium in Melbourne

Marit Bouwmeester en Emma Plasschaert MelbourneAfgelopen week werd de Wereldbekerfinale zeilen in Melbourne gezeild. Dit evenement bracht de twintig beste zeilers van de wereldranglijst olympisch zeilen uit elke klasse samen. In de Laser Radial klasse blijft de Nederlandse zeilster Marit Bouwmeester goud winnen, een winning streak na haar eerder goud in Rio. Belgisch zeilster Emma Plasschaert wint de bronzen medaille.

Marit Bouwmeester zeilde op de voorlaatste dag een 1ste, 3de en 5de plaats en begon aan de medalrace op zondag met 12 punten voorsprong. In de medalrace eindigde Marit Bouwmeester op een 2de plek.

Emma Plasschaert zeilde zeer opbouwend in Melbourne. Ze won race 7 en 8. In de 9de race werd ze pas 10de, haar slechtste resultaat in Melbourne. Ze ging de medalrace in met een 4de plaats en klom uiteindelijk nog een plaats in het eindklassement.

Maité Carlier (BEL) slaagde er met haar 11de plaats niet in om de medalrace te zeilen. Enkel de 10 beste mogen deelnemen in de medalrace.

Prijzenpot
In dollars betekent dit $5.000 voor Marit Bouwmeester (NED) en $2.000 voor Emma Plasschaert (BEL).

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: