Drimmelen zeilt laatste winterwedstrijd van 2016

DrimmelenPeter van Doormalen verstevigde de koppositie met zijn J/22 Gap in Drimmelen. Twee eerste plaatsen tijdens de laatste wedstrijddag op 18 december waren zijn deel. De eerste wedstrijd was een langere wedstrijd waar de wind wisselvallig was op de startlijn. De J/22's aan de noordzijde van de startlijn hadden betere wind en namen snel voorsprong op de backpack.

De tweede start voor een korte wedstrijd was afwijkend, starters over stuurboord aan de zuidzijde van de lijn hadden voordeel, de Waterland lag kort eerste en kwam als derde bij de bovenboei, ook de Rep en Roer liep goed. Op het downwind rak herstelden de Gap en de Ranger al snel weer de rangorde en werden eerste en tweede. Een mooie zeildag voor de J22 klasse.

In de Sportbootklasse zette Leo van Middelkoop met zijn Cork 1720 Friends de toon en wist ook in de tweede race, met iets inzakkende wind, zijn tweede overwinning van de dag te behalen. De vloot had zichtbaar moeite met de windcondities in het tweede deel van de tweede race, echter de bemanningen bleven sterk geconcentreerd. Net als de organisatie die de veiligheid van de deelnemers op zeer goede wijze, met ondersteuning van veel bijboten en vrijwilligers, op hoog niveau waarborgt. Een goed gevoel bij de schippers overheerst over de organisatie en de vele vrijwilligers. Complimenten !

In de Orc klasse was de CSI Rakker on top. Zowel op rating als op gezeilde tijd (line honours) was het goed georganiseerde team van Kees Keetels verdiend eerste. De ervaring straalt van dit team af. De tweede plaats line honours was een spannende strijd tussen de Jimp van Ger Bayens en de Never Ready van Leo Spierings. De dagsponsor, (Theo) Van de Lande, voer met zijn Cool 'N Fast, een mooie Sunfast 32i ook een zeer verdienstelijke wedstrijd en werd vijfde voor de Papauw.
In de sw klassen deden NeXt LeVeL, de Eckhard en de Tjoep goede zaken. In januari 2017 wordt de serie hervat in Drimmelen.

Tekst: Theo Bakker

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: