Thomas Coville verpulvert record solo rond de wereld zeilen

Fransman Thomas Coville is in nauwelijks 49 dagen solo rond de wereld gezeild. Hij deed er 8 dagen minder over dan vorig recordhouder Francis Joyon. Thomas Coville finishte om precies te zijn na 49 dagen, 3 uur, 7 minuten en 38 seconden met zijn maxi trimaran Sodebo in het Franse Ouessant waar hij op 6 november gestart was met dit extreem avontuur.

Thomas Coville:
"Het is vreemd, plotseling stopt alles. 49 dagen ben je extreem verbonden met je boot, de natuur en ineens is daar de droom na tien jaar werk", reageerde Coville bij de radiozender France Info. "Ik voelde een extreem krachtige emotie die vanuit mijn binnenste opkwam. Dit is een heel intens moment in mijn leven als sportman."

De gemiddelde snelheid van de maxi trimaran Sodebo tijdens deze recordpoging was maar liefst 23 knopen.

Vijfde keer goeie keer
Het is niet de eerste keer dat Thomas Coville geprobeerd heeft het record solo rond de wereld zeilen te verbreken. Hij deed dit al eerder in 2007, 2008, 2011 en 2014.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens, Ice voor de zeilvrienden, is stichter van ClubRacer en is lector Interactive multimedia design aan de Thomas More Hogeschool. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler pur sang met een niet onbesproken zeil palmares: Winnaar Verbondsbezem, 2x Nederlands kampioen, Winnaar Antwerp Race en met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments