Thomas Coville verpulvert record solo rond de wereld zeilen

Fransman Thomas Coville is in nauwelijks 49 dagen solo rond de wereld gezeild. Hij deed er 8 dagen minder over dan vorig recordhouder Francis Joyon. Thomas Coville finishte om precies te zijn na 49 dagen, 3 uur, 7 minuten en 38 seconden met zijn maxi trimaran Sodebo in het Franse Ouessant waar hij op 6 november gestart was met dit extreem avontuur.

Thomas Coville:
"Het is vreemd, plotseling stopt alles. 49 dagen ben je extreem verbonden met je boot, de natuur en ineens is daar de droom na tien jaar werk", reageerde Coville bij de radiozender France Info. "Ik voelde een extreem krachtige emotie die vanuit mijn binnenste opkwam. Dit is een heel intens moment in mijn leven als sportman."

De gemiddelde snelheid van de maxi trimaran Sodebo tijdens deze recordpoging was maar liefst 23 knopen.

Vijfde keer goeie keer
Het is niet de eerste keer dat Thomas Coville geprobeerd heeft het record solo rond de wereld zeilen te verbreken. Hij deed dit al eerder in 2007, 2008, 2011 en 2014.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: