VO70 Giacomo wint Rolex Sydney Hobart Yacht Race

VO70 GiacomoJim Delegat heeft met de VO70 Giacomo (ex-Groupama) de Rolex Sydney Hobart Yacht Race 2016 gewonnen. Giacomo kwam als tweede over de finishlijn in Hobart achter line honours winnaar Perpetual LOYAL. Giacomo won met zijn kleinere boot op handicap (berekende tijd). Favoriet Wild Oats XI, de 100 voet maxi van Bob Oatley, moest de race al vlak na de start verlaten wegens materiaalpech.

De VO70 Giacomo is nog maar sinds dit jaar in eigendom van Jim Delegat. Hij kocht de oude Groupama, winnaar Volvo Ocean Race 2012 en doopte hem naar de naam van zijn grootvader. De naamswijziging bracht dit jaar geen ongeluk voor Jim Delegat want hij finishte zelfs binnen de tijd van het oude record van Wild Oats XI.

De Line Honours en nieuw Sydney Hobart zeilrecord staan nu op naam van supermaxi Perpetual LOYAL die er 1 dag, 15 uur en 5 secoden over deed om de afstand van 628 zeemijl te zeilen.

Er verschenen dit jaar 88 boten aan de Rolex Sydney Hobart Yacht Race startlijn.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: