Wereldbekerfinale zeilen brengt de beste zeilers naar Melbourne

Wereldbekerfinale zeilenVanaf vandaag wordt de Wereldbekerfinale zeilen in het Australische Melbourne gehouden tot en met 11 december. Dit evenement brengt op uitnodiging de twintig beste zeilers van de wereldranglijst olympisch zeilen uit elke klasse samen. Voor België zien we Wannes Van Laer (Laser), Emma Plasschaert en Maite Carlier (Laser Radial) aan de start verschijnen. Voor Nederland zijn dit Nicholas Heiner (Finn) en Marit Bouwmeester (Laser Radial).

Belgisch Olympisch zeilster Evi Van Acker (Laser Radial) is niet van de partij in Melbourne. Zij hervat haar trainingen pas in 2017.

Meer dan 36 landen verschijnen aan de start in 22 olympische en geïnviteerde zeilklassen. Het totaal aantal deelnemers wordt geschat op 800 en het aantal bezoekers ter plaatse in totaal op 10.000, een sport- en cultuurevenement waar men in Australië niet naast kan kijken. Wij ook niet.

Bonus kwalificatie
Alle zeilers die in Melbourne deelnemen zijn meteen ook gekwalificeerd voor de wereldbeker in Miami (22-29 januari) en Hyères (23-30 april). De winnaars van deze wedstrijden zijn dan weer zeker van deelname aan de wereldbekerfinale zeilen in 2017, net als de medaillewinnaars op de afgelopen Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

De Sailing Word Cup finale volgen doe je hier: http://sailingworldcupmelbourne.com/

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: