Deltaweekend inschrijvingen zijn geopend

DeltaweekendDe aankondiging en de inschrijfformulieren voor het Deltaweekend 2016 staan inmiddels op de website. Om de deelname te stimuleren geven we een korting van 10% op de inschrijfgelden bij aanmelding en betaling vóór 1 mei. Er wordt gevaren van vrijdag 1 juli tot en met zondag 3 juli, met Zierikzee als ankerplaats. Er kan ook per dag worden ingeschreven.

De inschrijving staat open voor:
ORC 1 t/m 4, IRC 1&2, ORC Double Handed, de ORC Sportbotenklasse, eenheidsklassen zoals J80, ¼ Tonners, Rond en Platbodems B&C, jachten met een CR-rating, ongemeten jachten en het X-jacht klassement.

We bieden in het nieuwe concept van het Deltaweekend voor alle deelnemers gevarieerde wedstrijden aan die per klasse verschillen. Het volledige programma met de details staat op de Deltaweekend website onder Aankondiging.

Prijzen en klasseringen
Het resultaat van de wedstrijden voor de ORC 1 t/m 4, IRC 1&2 telt mee voor de Verbondsbezem ORC en IRC 2016. De uitslagen van de ¼ Tonners tellen mee voor de Dutch Quarter Ton Cup 2016. Het Zeeuws Kampioenschap en de wisselprijzen worden alleen toegekend over de resultaten van de drie dagen.

Walactiviteiten
We mikken op een aantrekkelijk programma dat de deelnemers uit de kuip zal lokken om de wal op te gaan en hun wedstrijdervaringen te delen met andere deelnemers. Ofwel steigerborrels, muziek en gezellig eten en drinken. De ambiance die Zierikzee sowieso al biedt, draagt ertoe bij dat ook na afloop van de wedstrijden niemand zich verveelt!

Bestuurswisseling
Op 3 februari 2016 is er een wisseling geweest binnen het bestuur. Bestuurslid Willem Johannesma (W.V. Noord Beveland) is bereid gevonden om de voorzittershamer over te nemen van Wim Dominicus. Gesteund door zijn vrouw Leni, heeft Wim Dominicus met veel energie en enthousiasme de stichting Deltaweek de laatste 5 jaar op koers gehouden, gericht op de toekomst.

Het besluit om naar één weekend te gaan werd ook door hem gezien als een noodzakelijke stap en had zijn volledige steun. Helaas kan hij dit karwei niet afmaken. Afgelopen herfst werd duidelijk dat Wim is getroffen door de progressieve spierziekte ALS, die hem belet zijn activiteiten als voorzitter naar behoren te blijven vervullen.

Zijn opvolger Willem Johannesma geeft aan dat hij zijn missie als voorzitter daarom met een dubbel gevoel heeft aanvaard. Hij gaat zich voor de volle 100% inzetten om de lijn die zijn voorganger heeft uitgezet te continueren en het Deltaweekend nog nadrukkelijker op de agenda's van de zeilers te zetten. Het Deltaweekend bestuur en alle vrijwilligers wensen Wim en zijn vrouw veel sterkte in de strijd tegen deze slopende ziekte.

www.clubracer.be/wedstrijdkalender/deltaweekend

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: