Henk Sol en John van der Starre krijgen speld van verdienste tijdens ALV Noordzee Club

John van der StarreDe Noordzee Club heeft vrijdag 29 haar jaarlijkse algemene ledenvergadering gehouden in Muiderzand. Een kleine 30 man was aanwezig. De Noordzee Club, een vereniging met ruim 500 leden, is sinds 1946 de vereniging voor actieve wedstrijdzeilers en de klassenorganisatie voor ORC en IRC gemeten boten in Nederland.

Leden van Verdienste: Henk Sol en John van der Starre
Henk Sol en John van der Starre zijn geëerd met een speld van verdienste. Henk Sol is 7 jaar voorzitter geweest. Henk heeft op zijn kenmerkende wijze een duidelijk gezicht gegeven aan de Noordzee Club. Dankzij zijn tomeloze inzet heeft hij samen met diverse betrokkenen veel opgezet, waaronder standaard wedstrijdbepalingen, het marifoonprotocol en veiligheidsprotocollen. John van der Starre heeft de speld van verdienste gekregen, ondanks dat hij aangaf nog niet aan een speld van verdienste toe te zijn omdat hij zich graag blijft inzetten voor de Noordzee Club. John is van grote waarde omdat hij graag zijn grote kennis deelt, verder is hij als actief zeiler een boegbeeld van het wedstrijdzeilen.

Nieuw bestuur Noordzee Club
Het nieuwe bestuur bestaat uit Jan Geert Boeve (voorzitter), Willem Schopman (secretaris), Peter Tjalma (penningmeester), Erik van Vuuren (wedstrijdcommissaris), Leo van Raam (voorzitter Technische Commissie), Jacco Hekhuis (technische commissie), Ad Lagendijk (communicatie) en Raymond Roesink (automatisering).

Digitalisering en automatisering Noordzee Club
In 2015 is de communicatie gedigitaliseerd. De nieuwe website www.noordzeeclub.nl is het kennisplatform voor het kajuitwedstrijdzeilen in Nederland, ze wordt aangevuld met een periodieke digitale nieuwsbrief en publicaties op Facebook en Twitter. Voor 2016 is verdere automatisering een belangrijk aandachtsgebied.

ORC declared Noordzee Club
Samen met het Watersportverbond heeft de Noordzee Club 191 ORC Declared meetbrieven gesponsord. Doel is scheepseigenaren zonder meetbrief te stimuleren deel te nemen aan de ORC wedstrijden. In 2016 wordt het programma iets gewijzigd voortgezet. Verder zullen groepsmetingen worden gehouden voor de declared meetbriefhouders, bijvoorbeeld de vrijdagen voorafgaand aan de van Uden Reco Regatta en de IJ-toren races. Commodores Cup en ORCi WK De Noordzee Club stimuleert de Nederlandse deelname aan de Commodore Cup (Cowes/Solent) en het WK ORCi in Kopenhagen. Verder bereidt ze samen met de Jachtclub Scheveningen, het Watersportverbond en de gemeente Den Haag een bid voor om het ORCi WK 2018 naar Scheveningen te halen.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: