Pittige Goofies Race dankzij stevige windvlagen

Goofies RaceDe Goofies zeilrace op de Oosterschelde voor Colijnsplaat van 6 februari kon worden gezeild onder prachtige condities. Er stond wel is waar een stevige wind maar die wachtte met aantrekken tot na de wedstrijd. Maar in de loop van de middag kwamen er al wel stevige windvlagen voor. Waarschijnlijk mede daardoor kon een 7 tal boten de wedstrijd niet reglementair finishen.

Het niet kunnen finishen kwam deels door materiaalpech en in één geval omdat de motor was gebruikt om los te komen van een zandbank. De schipper die dit laatste overkwam trok zich, zoals dat uit het oogpunt van sportiviteit en volgens de regels voor wedstrijdzeilen hoort, terug uit de wedstrijd.

Opvallend was dat twee boten problemen hadden met hun roer. Van één roer brak een meter af, daarmee kon de schipper nog wel sturen maar alleen op de motor zodat het wedstrijd zeilen over was. Van een andere boot raakte het aangehangen roer zo ontzet dat het moest worden weggehaald. Gelukkig kon deze boot worden geholpen en naar Colijnsplaat worden gesleept door een andere pechvogel die de wedstrijd moest opgeven omdat het voorstagprofiel los was gekomen.
Mede door deze hulp en met hulp van de jachthavenmeester van Colijnsplaat konden alle boten weer veilig thuis en binnenkomen.

De uitslagen van de Goofies wedstijden van februari 2016:

ORC A
De overwinning ging hier naar de COIN COIN van Bas Voogd uit Brasschaat (BEL) voor Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR en Piet Briels uit Halle Zoersel (BEL) met de ANTILOPE STS die derde werd.

IRC A
De overwinning ging hier naar de COIN COIN van Bas Voogd uit Brasschaat (BEL) voor Marco de Bat uit Terneuzen met de BATELEUR en Jaap Gelling uit Delft die met de BARCAROLLE 2 derde werd.

ORC B
In ORC B klasse won Johan Bol uit Kruiningen met de ABOEN voor Bas Dijkhuizen uit Kamperland met de ELYXIR en Jan Bom uit Wissekerke die met de DRUZIX derde werd

IRC B
Hier won wederom Johan Bol uit Kruiningen met de ABOEN. Zijn directe rivaal viel uit met materiaal pech.

Ongemeten A
De overwinning was voor de FAMOUS GULL 2 van Marc van Driel uit Rhoon voor de POPEYE van Wilfried Geulleaume uit Steendorp (B) en Jan Heeren uit Wilrijk (B)die met de TIMELESS derde werd

Ongemeten B
De overwinning ging hier naar schipper Cristoph Declercx uit Edegem (B) met de LECAS voor de JEETJE van schipper Bas Schmit uit Achtel (B) en Bicker Caarten uit Den Haag die met de HYGIEIA derde werd.

Alle Goofies Race uitslagen vind je onderaan dit bericht in de bijlage.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: