Noordzeeclub start ORC Sportboat Class competitie in Nederland

ORC Sportboat ClassDe Noordzeeclub start in 2016 met een aparte competitie voor ORC Sportboten. Dit is een internationale klasse, waarin het Nederlandse team van Herman van Eijk in 2015 het EK wist te winnen. Wij verwachten dat de klasse een goede brug kan vormen tussen zeilers uit de open boten en het zeezeilen.

Vele one-design kielboten als de J-80, Maxfun 25, Melges 24 en Laser SB3, kunnen binnen de Sportboat Class met elkaar de strijd aangaan en daarmee ontstaat de mogelijkheid om toch wedstrijden te varen als er onvoldoende boten voor een eigen klasse start aanwezig zijn. De eerste klasse organisaties hebben zich al aangemeld om een “one-design” ORC meetbrief te organiseren. Er zijn in Nederland 4 evenementen gepland, de North Sea Regatta, de Almere Regatta, het Delta weekend en de VOC Cup, waar een open klasse kampioenschap zal plaatsvinden.

Om deel te nemen in de ORC Sportboat klasse is een ORC meetbrief vereist waarop de IMS divisie ‘Sportboat’ aangeeft. Dit wordt automatisch weergegeven op de ORC meetbrief, hier zijn geen extra handelingen of kosten aan verbonden. Om in deze divisie te vallen moet de boot o.a. tussen de 6 en 9 meterlengte hebben en onder de 2000 Kg. wegen.

De exacte vereisten van de Sportboat Class zijn te vinden op www.orc.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: