One Ton Cup revival 2016 belooft een internationaal succes te worden

  • Author: Ice
    Date: do, 24/03/2016 - 07:28

Luzia Ed Dubois 1978De website van het Breskens Sailing Weekend 2016 is nog maar pas 2 weken in de lucht en er zijn al 18 ingeschreven jachten waarvan 15 One Tonners. We zien op de deelnemerslijst One Tonners uit Zweden, Duitsland, België en Nederland. Daarbovenop hebben nog 7 One Ton eigenaars toezeggingen gedaan om in te schrijven, waarvan 5 uit Frankrijk. Het ziet er dus naar uit dat de One Ton Cup revival op internationaal vlak een succes gaat worden.

Op de foto's in dit bericht ziet u de Luzia een door Ed Dubois in 1978 gebouwde One Tonner uit Duitsland (foto boven) en de Flirt of Paget een Ron Holland ontwerp van 1981 uit Zweden (foto onder).

Dit jaar 2016 heeft het Breskens Sailing Weekend dus de eer een klasse wedstrijdjachten uit de jaren 1965 - 1994 te mogen ontvangen. Veelal “klassiek plastiek”, maar ook een aantal “proper boats” gebouwd in hout uit het RORC en IOR handicap tijdperk. Op de foto's zien we dat deze in uitstekende staat van onderhoud verkeren. Ze zijn ook uitgerust met nieuwe zeilen en bemand door ervaren zeezeilers.

Flirt of PagetFlirt of Paget

De One Tonners integreren met een aparte start in de bestaande vloten en zeilen onder het IRC handicap systeem. Ze beginnen al een dag eerder op de donderdag met hun wedstrijden.

Over het Breskens Sailing Weekend
Het Breskens Sailing Weekend is één van de twee buitenduinse evenementen voor zeegaande wedstrijd- en toerjachten in Nederland. Voortgekomen uit de twee weekenden in september van de voormalige Breskens Week wordt dit 3 daagse evenement alweer een 20 jaar georganiseerd door de Stichting Breskens Sailing, een samenwerkingsverband van de watersportvereniging Breskens met 6 andere Nederlandse en Belgische verenigingen, met als doel het op de kaart zetten van het zeezeilen langs de Belgische en Nederlandse kust.

De ervaren wedstrijdcomités zorgen voor een afwisseling van sportieve, enerverende en gevarieerde banen voor de getrainde wedstrijdzeilers in IRC en voor gemoedelijke, maar wel spannende, banen voor de toerzeilers in de CR klassen.

Het wedstrijdgebied is het open water van de Westerschelde met haar banken, geulen en grillige stromen. Ook de drukke scheepvaart speelt een belangrijke rol, hoewel die in de wedstrijdbanen zo veel mogelijk vermeden wordt. Deelnemen is dus een goede gelegenheid om uw zeezeilervaring bij te spijkeren.

En na een intensieve dag op het water kunt u ontspannen aan de wal in een gemoedelijke sfeer op het haventerrein met een door de organisatie voor alle deelnemers aangeboden diner met feest en muziek als grand dessert. Familie, vrienden en kennissen zijn vanzelfsprekend ook van harte welkom.

De wedstrijden staan open voor alle zeegaande jachten met een geldig certificaat in de gangbare handicap klassen IRC, ORC en CR.
In de IRC klasse wordt om het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Zeezeilen gestreden.

Ook de jonge jeugd krijgt alle aandacht om met het zeilen op zeegaande jachten kennis te maken in hun eigen “jeugd watersportbelevenis”.

Gratis ligplaats voor de deelnemers
De jachthaven van Breskens biedt de deelnemers gratis ligplaatsen de week voorafgaand aan het evenement, heeft goede faciliteiten rondom met bootliften, jachtwerven, scheepstimmerlieden en reparatie bedrijven, en heeft een nabijgelegen zomers uitgaanscentrum, strand en supermarkt.

Het Breskens Sailing Weekend wordt gezeild van 26 t/m 28 augustus.

www.clubracer.be/wedstrijdkalender/breskens-sailing-weekend

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: