Belgisch 49er team mag naar de Olympische Spelen zonder te zeilen

Yannick Lefebvre en Tom PelsmaekersOp donderdag 25 maart kreeg de Vlaamse Yachting Federatie (VYF) van de internationale zeilfederatie World Sailing (het voormalige ISAF) het nieuws dat het derde Olympische zeilticket binnen is voor België. Na de Laser Radial en de Laser Standard is er nu ook het ticket voor de 49er klasse. Dit laatste ticket krijgen ze omdat de Afrikaanse landen op de laatste kwalificatierace verstek laten gaan.

In Mallorca wordt vanaf vandaag de 47ste Trofeo Princesa Sofia gezeild. Daar wordt het laatste Europese en Afrikaanse ticket voor de Olympische Spelen uitgedeeld. Maar doordat er geen Afrikaans land deelneemt aan deze wedstrijd, komt deze plaats voor Rio vrij.

Dit ticket wordt uitgereikt aan het beste land van op het WK in Argentinië, dat nog geen olympisch ticket had. België, dat 19de werd, is de gelukkige. Het ticket is een onverhoopt succes voor de Belgen, die nog maar enkele jaren in de snelle 49er zeilen en hun zinnen gezet hebben op de Spelen van Tokio in 2020.

Nu wordt België in drie zeildisciplines vertegenwoordigd zoals tijdens de Olympische Spelen in Londen.

In juni komt de selectiecommissie van de Vlaamse Yachting Federatie samen die zal beslissen welk 49er-team naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro mag: Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers of Levi en Max Slap.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: