Van Uden Reco Stellendam Regatta 2016 inschrijvingen zijn geopend

Van Uden Reco Stellendam Regatta 2016Marina Stellendam is op 23 en 24 april 2016 voor de twaalfde keer gastheer van de Van Uden Reco Stellendam Regatta. De bemanning van de Via Vai is er vroeg bij met inschrijven dit jaar, zij staan als eerste op de deelnemerslijst! Binnen het vertrouwde concept en deelnemersveld zijn er dit jaar enkele vernieuwingen. Voor het eerst vaart de J/111 het evenement als eenheidsklasse, ter voorbereiding op het WK J/111 in Cowes, maar daarover meer in een volgend bericht op ClubRacer.

Daarnaast vaart een twintigtal duo's mee dit jaar in de Double Handed eenheidsklasse. Op vrijdag wordt de film When boys became men in de gelegenheidsbioscoop in Stellendam vertoond voor de deelnemers.

Vaste ploeg met adequaat wedstrijdcomité
Martine Vos, voorzitter van de Holland Regatta Club organiseert dit jaar voor de tiende keer de van Uden Reco Stellendam Regatta: "Als wedstrijdorganisatie zijn we blij dat we weer op de gastvrijheid van Marina Stellendam kunnen rekenen. Daarnaast bestaat onze vaste ploeg uit een zeer adequaat én door de zeilers gewaardeerd wedstrijdcomité, de Flyer als startschip en On Air Media die de regatta vastlegt op film en voor een mooi walprogramma zorgt. En niet te vergeten onze sponsoren Van Uden en Reco, alle suppliers en de groep vrijwilligers. Het is echt een feest om met deze waardevolle club al voor de tiende keer zo'n mooi evenement te organiseren."

Inschrijven en een filmpje pakken in de marinabioscoop
Inschrijven voor de Van Uden Reco Stellendam Regatta en de Notice of Race downloaden kan via de website. Het inschrijfgeld is inclusief een plekje in de marinabioscoop op vrijdag en een feestmaal op zaterdag voor alle zeilers, mede mogelijk gemaakt door de Stellendamse Vissersvloot.

Inschrijven kan ook op locatie op vrijdag 22 april. Daarna kunnen de zeilers meteen aanschuiven voor de film "When boys became men", verzorgd door On Air Media. De film volgt Team Brunel - Sailing Holland tijdens de loodzware offshore zeilrace, vanaf de training in Lanzarote tot en met de start in Alicante en vervolgens de hele wereld over. In strijd met de andere wedstrijdboten, onder vaak heftige omstandigheden, weinig slaap, andere voedingspatronen, geen privacy. En dat alles met maar met één doel: deze “race der races” winnen!

Inchrijven en zeilkalender:
www.clubracer.be/wedstrijdkalender/van-uden-reco-stellendam-regatta

Foto: Laurens Morel

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: