Windstil tijdens de winterwedstrijden in Drimmelen

WindstilDe één na laatste winter seriewedstrijd in Drimmelen van zondag 6 maart zou een hele spannende worden. De wedstrijd begon echter met een uitstel van 1 uur wegens te weinig wind. In de J-22 klasse is er na vijf wedstrijden slechts een klein verschil van 1 punt tussen de koploper Gap en de Ranger. De Cork 1720 is nog spannender met een gelijk puntenaantal voor de 3J's en de Friends.

Weliswaar is er in de ORC klasse een ruime voorsprong voor de J35 Janboel, dit vanwege pech voor de A31 Rakker eerder in de serie, ook hier is de strijd nog niet gestreden. Alleen in twee van de drie tour klassen lijken de eerste plaatsen al zeker voor het Waarschip Witte Juffer en de Dehler Bommelaar.

6 maart werd dan ook gekenmerkt door goed voorbereide bemanningen, een enthousiaste wedstrijdleiding en een gulle sponsor uit Drimmelen die extra prijzen ging verloten.

Ca. 45 zeilboten waren op het water voor de diverse starts, echter na diverse keren uitstel, vlak voor de starts, werd uiteindelijk de wedstrijd volledig afgelast.

Voor sommige bemanningen eindigde de middag in het zonnetje met lekkere consumpties, o.a. voor de bemanning van de Cetus. 20 maart wordt nu dus de spannende wedstrijddag.

Tekst: Theo Bakker

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: