5de Écume de mer meeting op 6 mei in Blankenberge

Écume de merNa jaarlijkse traditie komen tijdens het Hemelvaart weekend alle Écume de mer vrienden terug samen in Blankenberge. De bijeenkomst tijdens de havenfeesten blijft het koninginnenstuk van hun samenkomen. Samen zeilen en feesten is de basis van deze ontmoetingen. De groep blijft steeds groeien en indien de weergoden het toelaten zijn er zeker terug een tiental of meer op het appel.

Vorig jaar was er voor de tweede maal een race onder de aanwezigen. 10 Écume de mer zeiljachtjes kwamen aan de start van deze vrijwel unieke eenheidsklasse wedstrijd aan de Belgische kust.

De Belgische, Nederlandse en Duitse vlag vochten voor de eerste plaats en voor de 2de maal ging de wisselbeker terug richting Nederland.

Nieuw dit jaar is dat ze op vrijdag 6 mei de "Open Ecume de Mer Challenge" organiseren. Deze is bedoeld voor alle scheepjes tussen de 24-28 ft met een vaste ligplaats in Blankenberge en zich willen meten aan de écumes. Alles blijft in een amicale sfeer zodat het voor iedereen toegankelijk is. Spannende momenten op zee om dan achteraf samen te palaveren met een hapje en een drankje.

Aan alle Écume de mer & friends BE THERE !!!

Tekst: Pierre van de Fade Away II

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: