SailON maakt de brug tussen de zeilschool en het wedstrijdcircuit (video)

SailONSailON is een initiatief op het Antwerpse Galgenweel opgericht door 4 jonge Snipe zeilers Dries Crombé, Yannick Laumans, Dirk de Bock en Wim Saeys. SailON staat voornamelijk voor de ondersteuning van het wedstrijdgebeuren binnen de kleinzeilerij. Vele zeilers die de zeilschool ontgroeid zijn maar nog niet kunnen aansluiten bij het (inter)nationale wedstrijdcircuit zijn vaak op zichzelf aangewezen.

SailON tracht hierop in te spelen door trainingen te organiseren voor de beginnende wedstrijdzeiler tot de meer ervaren rotten die hun skills willen verbeteren. De enige vereiste is dat de zeilers over een boot beschikken, lid zijn van een club en kunnen instaan voor hun eigen veiligheid. SailON organiseert een 10-tal trainingen per seizoen tussen februari en november, telkens op een zondag. Deelnemers krijgen een hele dag training rond een bepaald topic ondersteund met videomateriaal onder begeleiding van een SailON trainer. Vaak worden er gasttrainers uitgenodigd om specifieke topics toe te lichten.

Naast de wedstrijdtraining, wil SailON zich ook profileren op het vlak van wedstrijdorganisatie op het Antwerpse Galgenweel. Zo is de eerstkomende wedstrijd, “de SailON Maydays”, gepland op zaterdag 30 april en zondag 1 mei. Dit is een tweedaagse wedstrijd voor Flying Junior, Snipe en Laser (4.7, radiaal en standaard) in samenwerking met de SRNA. We verwachten heel wat teams uit GER, FRA, GBR, NED en uiteraard België. De focus ligt op close racing waarbij er vele korte races zullen gevaren worden dichtbij de wal voor de toeschouwers. Op zaterdagavond is er een party met verse paëlla voor de liefhebbers.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de evenementen van SailON of deelnemen aan de trainingen of wedstrijden bekijk dan voor meer info onze website www.sailon.be

Talk less… SailON!

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: