Avondcompetitie R&ZV Naarden start veelbelovend

AvondcompetitieNa een succesvol zeilseizoen in 2015 met onder andere de Eemdelta Race, Pampus Regatta én de nieuwe winterserie Frostbite Cup, lijkt ook 2016 een goed wedstrijdjaar te worden voor de zeilers uit Naarden. Want tijdens de eerste avondwedstrijd van Roei- & Zeilvereniging Naarden verschenen maar liefst 34 schepen aan de start.

“De eerste wedstrijden kennen vaak een lagere opkomst omdat veel zeilers hun boot nog niet af hebben. Dus dit belooft wat voor de rest van het seizoen,” aldus een enthousiaste Frans Driessen, wedstrijdleider van de avondcompetitie.

De wedstrijd zelf werd gekenmerkt door een dwarrelende wind. Boten die wisten te profiteren van de shifts konden veel winnen. In de elf boten sterke J/80 klasse won de Joyride van schippers Roel & Torsten. In de sportboten klasse was het de X-79 van Sjoerd van Wayenburg die als vanouds regeerde. Bij de kajuitboten won de Saffier 26 van Hans Spee met een kleine straatlengte voorsprong.

Ook dit jaar zijn er weer nieuwe boten in de competitie van R&ZV Naarden. De J/80 vloot blijft maar groeien, maar ook de X-79’s koersen af op een eenheidsklasse. Daarnaast blijft de klasse voor de toer / kajuitboten ongekend populair. “We zien deelnemers, zoals de Pallas (Feeling 28S), speciaal vanuit Spakenburg naar Jachthaven Naarden verhuizen om mee te kunnen doen aan onze competitie. Dat zegt wel iets,” vertelt Floris Cornelissen, voorzitter van de wedstrijdcommissie.

Ook dit jaar organiseert R&ZV Naarden naast haar Woensdagavond Competitie de Eemdelta Race op 25 juni op het Gooimeer, de Pampus Regatta (i.s.m. Zeilvereniging Het Y en WSV Flevomare) op 10 en 11 september op het Markermeer en start dit najaar de tweede editie van de Frostbite Cup.

Tekst: Floris Cornelissen

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: