Oostende - Ramsgate - Oostende

Oostende - Ramsgate - OostendeWhat's in a name: de terug-race werd Ramsgate-Oostende gedoopt omdat de prijsuitreiking in Oostende plaatsvindt, maar de aankomstlijn ligt ten Noorden van Nieuwpoort aan de Middelkerskebank S. Wat het lobby werk van het ClubRacer forum allemaal niet teweeg kan brengen. De Notice of Race, het inschrijfformulier en de wedstrijdbepalingen in deze nieuwe formule zijn nu beschikbaar.

Een overzicht van het programma:

Woensdag 4 mei:

 • Registratie van 16:00 tot 22:00 uur
 • De RNSYC-restaurant blijft open tot middernacht en stelt volgende maaltijd voor: Mixed grill (vlees / kip / merguez worst / gelakt buikspek) met kruidenboter, salade en gebakken aardappelen of Fish & Chips aan € 20, - p / p: (alleen op reservering voor dinsdag 3 mei 20:00 uur)
 • Het weerbericht zal worden geanalyseerd en toegelicht door meteoroloog Fritz Buyl om 22:30 uur lokale tijd. (GMT + 2).

Donderdag 5 mei:

 • Gratis ontbijt (Croissants en diverse andere koffiekoeken, koffie, thee en jus d'orange) in het clubhuis van de RNSYC rond 06:00 lokale tijd. (GMT + 2)
 • Racing: De eerste waarschuwingssignaal voor de race Oostende-Ramsgate voor CR3-4-5-6 op donderdag 5 mei zal worden gegeven op 07.55 uur plaatselijke tijd (GMT +2), gevolgd door IRC3, CR1 & 2 en IRC1 & 2. Klassen kunnen samen gestart worden zoals uiteengezet in de ONZK General Sailing Instructions 2016.
 • Na de race wordt u uitgenodigd om het clubhuis van de Royal Temple Yacht Club voor een gratis warme maaltijd (Kip met paddenstoelen "Pie", gemaakt met een Kruimeldeeg en nieuwe aardappelen) en een gratis frisse pint of frisdrank, of een warme koffie of thee

Vrijdag 6 mei:

 • Heel de morgen tot 11:30 uur lokale tijd (GMT + 1) wordt een volledig Engels ontbijt geserveerd met, onbeperkt toast en koffie of thee, in het restaurant van het RTYC (alleen verkrijgbaar bij intekening Woensdag in Oostende aan € 10,- p/p)
 • Racing: het eerste waarschuwingssignaal van de Euro regatta (lokale race rond vaste boeien) wordt gegeven om 13.25 uur lokale tijd (GMT + 1). Meer informatie op www.rtyc.com
 • Prijsuitreiking van zowel de Euro regatta als de race Oostende Ramsgate om 18:30 uur lokale tijd (GMT + 1) in de bar van het RTYC
 • Diner in het Restaurant van de RTYC om 20:30 lokale tijd (GMT + 1) € 30, - p / p te reserveren bij de registratie in Oostende. (Voorgerecht: Torentje van gerookte wilde zalm met vers krabbevlees, guacamole en Parmezaan koekje - Hoofdgerecht: tonijnsteak met een jus van zongedroogde tomaat of Kipfilet, gevuld met verse spinazie en geserveerd met een Archiduc-Chardonnay saus - Dessert: Appel Crumble met crème Anglaise of kaasplank.

Zaterdag 7 mei:

 • Racing: het eerste waarschuwingssignaal van de race Ramsgate-Oostende (finish zal ten Noorden van Nieuwpoort zijn aan de Middelkerkebank S) kan vanaf 06.00 uur vanaf de lokale tijd (GMT + 1) gegeven worden. De exacte starttijd wordt bekend gemaakt op de officiële wedstrijd bord in Ramsgate voor de prijsuitreiking op vrijdag.
 • 20:00 uur lokale tijd (GMT + 2): Noordzee buffet met al het lekkers uit de zee: Garnalen, Oesters, Bulots, Langoustine staarten, Paling, Blinis met mousse van krab, Oostende Vissoep met garnituur, Garnaalkroket, Visburger, Tong "à l'Ostendaise", Rode poon Thaise stijl, dit alles met aangepaste salades, groenten, sauzen en brood. (warm en koud € 30, - p / p te reserveren bij de registratie op woensdag)
 • 22:00 uur lokale tijd (GMT + 2): Prijsuitreiking van de race Ramsgate-Oostende en verloting van een nieuwe Spinnaker op maat gesneden voor uw jacht (zie NoR § 14 Prijzen).

Auteur:

 • Ice

  Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: