De Solo zeilboot bestaat 60 jaar

solo zeilbootDe solo zeilboot is 60 jaar geleden in 1956 ontworpen door de bekende Engelse ontwerper Jack Holt. Jack Holt is een van de bekendste dinghy ontwerpers en heeft naast de solo meer dan 40 zeilboten op zijn naam staan zoals de Mirror, de Cadet en de Hornet. Het 60 jarig jubileum van de solo krijgt volop aandacht in Medemblik tijdens de Nationscup van 22 tot en met 24 april.

De Nationscup wordt een evenement met zo’n 70 deelnemers. Vanuit Engeland komen de topzeilers naar Medemblik om met de Nederlanders te strijden om de Nations Cup, het internationale evenement voor de solo dat twee-jaarlijks in Nederland wordt georganiseerd. Naast de wedstrijden is er ook volop tijd voor het sociale evenement.

De solo is een eenmansboot die is erkend als nationale klasse en waar volop wedstrijden mee wordt gevaren. Ook in België varen een aantal Solo zeilboten. De soloklasse is een heel actieve klasse in Nederland met nieuwe aanwas en nieuwe boten. In Engeland worden zelfs jaarlijks 100 boten nieuw gebouwd en is het een van de populairste klassen.

De bekende plassen waar je de solo ziet zijn: Braassemermeer, Loosdrecht, Alkmaar, Rhederlaag/Giesbeek en ook in Sneek.

Foto: Eize Hoekstra
Tekst: Peter Jansen

www.soloklasse.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: