Eerste ORC sportboot kampioenschap tijdens de VOC Cup

  • Author: Ice
    Date: vr, 22/04/2016 - 12:45

VOC CupNa de North Sea Regatta, gevolgd door de Almere Regatta en het Deltaweekend wordt de Nederlandse ORC Sportboten competitie afgesloten met de VOC Cup, het Open Klassenkampioenschap ORC Sportboats. Het kampioenschap wordt georganiseerd door EWVA op het IJsselmeer voor de kust van Enkhuizen van 9 t/m 11 september 2016.

VOC Cup
In September 2015 organiseerde EWVA de eerste VOC Cup. FarEast 28R's en MaxFun 25's uit Nederland, Duitsland, Zweden en zelfs uit China streden toen in aparte klassen. De zeilers, sponsoren, overige toeschouwers en de Gemeente Enkhuizen ontmoetten elkaar zowel op de walkant als op het water. De naam van het evenement verwijst naar de lange zeilhistorie van Enkhuizen. De eerste Nederlandse zeiler die China bezocht was geboren in Enkhuizen in 1544. Nu in 2016 de VOC Cup organiseert EWVA het eerste Open Klassenkampioenschap voor ORC Sportboats, in samenwerking met de Noordzeeclub en onder auspiciën van het Watersportverbond.

ORC Sportboats
De ORC Sportboats Class is een, zowel in Nederland als internationaal, snel groeiende kielbootklasse. Deze klasse dicht het gat tussen kleine open boten en de traditionele ORC en IRC gemeten kajuitboten. Hi-tech, spectaculair en goed betaalbaar, ook voor Watersportverenigingen.
The ORC Sportboats Class bestaat uit zeer bekende types als J-70, Hunter 707, FarEast 28R, Maxfun 25, Melges 24 en vele andere.

Tijdens de VOC Cup wordt Triple Number Scoring toegepast.

Deelnemers moeten een geldige 2016 ORC meetbrief hebben in de IMS divisie “Sportboat”.

De Sailing Instructions komen beschikbaar op 1 september 2016.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: