Van Uden Reco Stellendam Regatta spectaculair in beeld

Van Uden Reco Stellendam RegattaMet regen, hagel, zon en vooral veel wind, was de Van Uden Reco Stellendam Regatta een spectaculaire seizoensopener voor de ruim 100 ingeschreven wedstrijdzeilteams. De twee wedstrijddagen zijn spectaculair in beeld gebracht door On Air Media, fotograaf Laurens Morel, On Board Reporter Klaas Wiersma en de teams zelf!

Martine Vos, voorzitter van de Holland Regatta Club is supertrots op het team waarmee ze het evenement heeft neergezet. De leeftijd van de wedstrijdleiders, vrijwilligers en schippers varieert van 16 tot ver over de 50. Martine Vos: "Het is een bijzondere mix van jonge enthousiaste zeilers, ambitie en jarenlange ervaring. Overdag zetten ze strakke wedstrijden neer en 's avonds maken ze er samen een feestje van. Ik ben daar echt apetrots op."

Van Uden Reco Stellendam Regatta

De sponsors Reco, Van Uden en de Jachthaven Groep kijken met trots terug op de eerste regatta in Nederland met het Sailors for the Sea Clean Regattas Certificate. Ook in het bedrijfsleven besteden de drie bedrijven veel aandacht aan duurzaamheid en groen ondernemen en kijken uit naar de volgende editie.

De datum voor 2017 kan vast in de agenda, dan wordt de regatta gevaren op 22 en 23 april.

Bach Yachting Racing Team winnaar ORC2
Bach Yachting Racing Team, met aan boord onder anderen Lobke Berkhout en Annemieke Bes, won met twee eerste en twee tweede plaatsen in ORC2, de grootste klasse op de Van Uden Reco Regatta. In de klasse voeren 19 boten, waaronder RECO met een nieuwe boot en de Team Heiner Pups '16.

VUR eerste grote-mensen-wedstrijd voor Team Heiner Pups ’16
In november maakte Team Heiner de uitbreiding met een tweede Heiner Pups Team bekend. Het bestaande team gaat verder onder de naam Team Heiner Pups ’14. Het nieuwe team, met in totaal 10 zeilers waarvan 6 dames en 4 heren. Welk teamlid je ook spreekt en vraagt naar hun ervaringen, het enthousiasme en de fun straalt er vanaf!

Rosalin Kuiper, schipper van de Team Heiner Pups ’16 vertelt vol trots hoe gaaf hun eerste grote zeilevenement was en hoe ze als team gegroeid zijn: “We zijn vanaf november aan het trainen maar vaak allen of samen met het andere team, dit is onze eerste echte wedstrijd. Het is echt heel gaaf om met zoveel boten over de startlijn te vliegen. Alles is nog heel, we hebben steeds goede keuzes gemaakt en waren de laatste wedstrijd tiende in een veld van 19 boten. Dus we zijn super tevreden!”

J/111 eigenaren eensgezind over succes eenheidsklasse!
Door het bundelen van de krachten van J-Benelux, de booteigenaren en bemanningen varen de J/111 boten in de Benelux dit jaar het J/111 Open Benelux Kampioenschap. De J/111 is een wedstrijdboot van 36 ft, uitgerust met standaard carbon-mast en al de ‘’gadgets to go’’ voor puur wedstrijdplezier.

Paul Gladdines, klasse voorzitter van J Benelux, reageert enthousiast na afloop van het evenement: "Alle eigenaren vonden het fantastisch en willen niet meer anders. Het is echt wel uniek om met 36 ft boten als eenheidsklasse wedstrijden te varen!" Alle deelnemende boten aan de wedstrijden in de Benelux nemen ook deel aan het J/111 World Championship in Cowes (UK) begin Augustus.

J/111J/22 grootste eenheidsklasse
De J22 telde dit jaar, net als ORC2, maar liefst 19 deelnemers. Lisanne Nijdam won vorig jaar met één punt verschil. Dit jaar is het gat een stuk groter. Ze heeft alle wedstrijden gevaren en is in alle wedstrijden gefinisht en wint nu met 10 punten verschil het evenement.

Ace wint in de Duoble Handed klasse
Astrid de Vin sleepte vorig jaar met Il Corvo voor de vierde keer de winst binnen als team, dit jaar wint ze samen met Ard Moerman de Double Handed Competitie met de Ace. Astrid: "Het was echt pittig met de wind dit weekend, maar wel weer een mooie ervaring!" Het was de eerste keer dat de Double Handed klasse hier in Stellendam als eenheidsklasse meevoer.

Van Uden Reco Regatta 2016 spectulair in beeld
Tijdens de Van Uden Reco Stellendam Regatta zijn er met drones en timelapse camera's spectaculaire beelden gemaakt. Komende dagen worden ook de timelapse video's gepubliceerd. De foto's, drone videos en timelapse videos van de wedstrijden zijn te vinden op de Facebook pagina van de Van Uden Reco Stellendam Regatta.

https://www.facebook.com/VURregatta/videos/
http://vanudenreco.nl/uitslagen-2016

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: